Dominika Handzušová Samospráva

Na jar nečakali: V našom kraji i meste sa na výtlkoch pracovalo už v decembri

Správa a údržba ciest sa podľa jej hovorkyne stará o cesty celoročne. Koľko peňazí použila Trnava v uplynulom roku na údržbu a koľko má kraj pripravených na ďalší rok?

Ilustračný obrázok k článku Na jar nečakali: V našom kraji i meste sa na výtlkoch pracovalo už v decembri
Zdroj: TASR

Výtlky na cestách Trnavského samosprávneho kraja po zimnej sezóne monitoruje Správa a údržba ciest kraja pravidelne. Odstraňuje ich priebežne hneď po ich zistení.

„Do dnešného dňa opravili výtlky na všetkých zmonitorovaných cestách v majetkovej správe kraja, na čo sa použilo 20 ton studenej obalovej drviny,“ informovala hovorkyňa Správy a údržby ciest Natália Krištofíková.

Monitoring ciest podľa jej vyjadrenia robí správa celoročne a prípadné ďalšie zistené nedostatky takisto odstránia. „Na tento rok má Správa a údržba ciest celkovo na opravu ciest 2. a 3. triedy 110 000 eur. V závislosti od finančných prostriedkov, ktoré bude mať k dispozícií počas roka, sa táto suma môže meniť podľa potreby,“ dodala hovorkyňa.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja spravuje asi 1600 kilometrov vlastných ciest 2. a 3. triedy v regióne Trnavy, Senice a Dunajskej Stredy.

Ani krajské mesto Trnava nečakalo na jarné mesiace a začalo opravu výtlkov na cestách už v decembri. Od konca minulého roka do konca marca podľa slov hovorcu mesta Pavla Tomašoviča investovali už 113 776 eur, za čo sa opravilo 3635 štvorcových metrov ciest.

Mohlo by vás zaujímať:
Ukážte sa a zasúťažte si: Hľadá sa najkrajšia predzáhradka či balkón
Protikorupčný audit Trnavy spustený: Má byť prvým krokom k zlepšeniu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM