Dominika Handzušová Správy

Ukážte sa a zasúťažte si: Hľadá sa najkrajšia predzáhradka či balkón

Príkladne sa staráte o okolie vášho domu či bytu a myslíte si, že je najkrajšie v Trnave? Neváhajte a zapojte sa do tradičnej súťaže!

Ilustračný obrázok k článku Ukážte sa a zasúťažte si: Hľadá sa najkrajšia predzáhradka či balkón
Zdroj: Dnes24.sk

Komisia životného prostredia a prírodných hodnôt mestského zastupiteľstva aj túto jar vyhlásila zaujímavú súťaž. Občania sa v nej môžu pochváliť najkrajšou kvetinovou výzdobou balkóna a najkrajšou predzáhradkou. Pred tromi rokmi sa súťaž rozšírila o kategóriu najkrajšej vertikálnej zelene.

Čo bude komisia hodnotiť?

„V našom meste, ktorému chýba prírodné zázemie, je dvojnásobne cenná snaha občanov, ktorí venujú svoj čas zveľaďovaniu predzáhradiek či letničkovým kompozíciám skrášľujúcim balkóny obytných domov,“ hovorí Elena Ursinyová z referátu komunikácie mesta. Práve súťaže majú podporiť tieto aktivity.

Fotografie vašich rozkvitnutých balkónov, predzáhradiek alebo múrov, plotov či altánkov s popínavou zeleňou môžete aj s menom, adresou a číslom telefónu posielať do 10. októbra 2015 na adresu Mestský úrad v Trnave, odbor stavebný a životného prostredia, Trhová 3.

Komisia súťažné návrhy vyhodnotí do 20. novembra. Do úvahy sa pri hodnotení bude brať najmä zdravotný stav a kompaktnosť porastu, výber kvetov a ich farebná kompozícia. V kategórii vertikálnej zelene sa bude prihliadať aj na spôsob jej využitia.

Čo môžete vyhrať?

V dvoch tradičných kategóriách sa hrá vždy o tri ceny. V súťaži o najkrajšiu kvetinovú výzdobu balkóna bude prvé miesto honorované sumou 100 eur, druhé 70 a tretie 40 eur. V súťaži o najkrajšie upravenú predzáhradku získa víťaz 150 eur, druhý v poradí 100 eur a tretí 80 eur. V kategórii O najkrajšiu vertikálnu zeleň vyberie komisia jeden najkrajší objekt, ktorého autora odmení sumou 120 eur.

„Komisia si vyhradzuje právo niektorú z cien neudeliť. V prípade udelenia ceny sa výherca zaviaže dať súhlas na propagáciu odmeneného objektu v miestnych komunikačných prostriedkoch,“ uzavrela Ursinyová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM