Monika Hanigovská Samospráva

Na milovaných si zaspomíname DLHŠIE: Ako budú cintoríny otvorené na DUŠIČKY?

Už čoskoro sa budú v Trnave a v mestskej časti zapaľovať sviečky častejšie. Veľký otáznik však visí nad Dušičkami. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Na milovaných si zaspomíname DLHŠIE: Ako budú cintoríny otvorené na DUŠIČKY?
18
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Slovensko sa opäť vyfarbuje na COVID automate a preto mnohým robia vrásky ohľadom toho, ako to bude na Dušičky. Budeme môcť zapáliť najbližším sviečky na cintorínoch v Trnave?

Mesto však čiastočne upokojilo obyvateľov. „Tento rok budú všetky štyri pohrebiská v Trnave otvorené od 26. októbra do 10. novembra medzi 7.00 h a 22.00 hodiny,“ informovalo na svojom webe.

No pozor, zmeny môžu nastať už začiatkom novembra – a to už na sviatok Všetkých svätých.

Radnica pripomína, že od 25. do 31. októbra 2021 je okres Trnava v zmysle platného COVID automatu v oranžovej farbe, a preto v tomto období nebudú na cintorínoch žiadne mimoriadne opatrenia. No čo budem potom, to už nevie s istotou povedať.

Čo sa deje v Trnave?

Čo bude 1. novembra?

„Režim od 1. novembra zatiaľ nie je známy. V prípade zhoršenej epidemiologickej situácie sa však predpokladá, že nebude pohyb návštevníkov cintorínov obmedzený, keďže ide o vonkajšie priestory. Samozrejme, bude sa postupovať podľa platných nariadení RÚVZ v Trnave,“ píše ďalej mesto na webe.

Pripravené parkoviská a polícia

Mesto sa postaralo aj o zvýšenú návštevnosti. Ako informovalo ďalej, Trnavčania aj cezpoľní budú môcť odparkovať na vyznačených plochách a parkoviskách a to „tak ako aj v predchádzajúcich rokoch.“

No zároveň však pripomína, že netreba zabúdať na dopravné značenie. „Dopravu bude ako každoročne usmerňovať hliadka dopravnej polície. Pri cintorínoch bude posilnené hliadkovanie mestskej polície,“ upresňuje ďalej.

Na väčší nápor sa pripravili

Na zvýšenú návštevnosť už zamestnanci cintorínskych služieb pripravili. „Aj počas sviatkov sú naplánované služby zamestnancov cintorínskych služieb tak, aby bola zabezpečená operatívna likvidácia odpadov, upratovanie, monitorovanie a riešenie krízových situácií i zabezpečenie protipožiarnej kontroly a pomoci občanom,“ dodalo mesto na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

OBRAZOM: Trnavčania spomínajú na svojich blízkych
18
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM