Dominika Handzušová Správy

Na otvorenie City Arény sa pripravuje aj polícia: Pozor na TIETO obmedzenia!

Polícia úzko spolupracuje s organizátormi City Areny a v súvislosti s jej otvorením zabezpečí zvýšený výkon služby. Čo z toho vyplýva pre Trnavčanov?

Ilustračný obrázok k článku Na otvorenie City Arény sa pripravuje aj polícia: Pozor na TIETO obmedzenia!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia je na slávnostné otvorenie City Arena pripravená. Hliadky dopravnej a poriadkovej polície budú podľa situácie usmerňovať dopravu a dohliadať na verejný poriadok.

Pribudnú dočasné parkovacie miesta

„V meste Trnava očakávame najmä v sobotu zvýšený počet návštevníkov a okrem organizátormi avizovaných voľných parkovacích možností v centre mesta a v blízkom okolí, polícia v spolupráci s okresným úradom vytvorila pre návštevníkov ďalšie parkovacie miesta,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Vodiči tak podľa jej informácií budú môcť využiť dočasne vytvorené parkovacie miesta aj na Ulici Hlbokej v oboch smeroch. Parkovanie bude vyznačené prenosným dopravným značením.

„V úseku od čerpacej stanice po križovatku Rybníková a Špačinská príde k zníženiu maximálnej rýchlosti na 30 km/h a preprava sa zúži na jeden jazdný pruh pre každý smer jazdy. Ulica Športová bude v sobotu pre vozidlá úplne uzavretá,“ dodala hovorkyňa.

Ak môžete, auto nechajte doma

Polícia zároveň apeluje na ľudí, aby prechádzali cez vozovku s najväčšou opatrnosťou a po vyznačených priechodoch pre chodcov. Samozrejmosťou by malo byť, aby sa riadili pokynmi organizátorov a polície a nezabudli na vzájomnú ohľaduplnosť a trpezlivosť.

„Obyvateľom Trnavy a priľahlých obcí odporúčame, aby počas víkendu zvážili na presun do centra mesta aj iný spôsob prepravy. Očakávame zhustenú premávku, nápor až 9000 áut a práve Trnavčania by mohli byť takýmto spôsobom veľmi nápomocní,“ odporúča Linkešová obyvateľom Trnavy.

Čítajte tiež:
Otvorenie City Areny zaťažkávajúcou skúškou: TOTO sú odporúčania organizátorov
Netradičný zápas na novom štadióne: Na derby slovenských a českých primátorov vstup zdarma

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM