Správy

Na priechody vyšli chodci s bielou paličkou: Koľko vodičov im NEZASTAVILO?

Aj v mestách Trnavského kraja sa konala preventívna akcia. Polícia sledovala, koľko vodičov dá prednosť chodcovi s bielou paličkou.

Ilustračný obrázok k článku Na priechody vyšli chodci s bielou paličkou: Koľko vodičov im NEZASTAVILO?
11
Galéria

Počas uplynulého týždňa prebiehala dopravno preventívna akcia v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska vo viacerých mestách na Slovensku. Výnimkou nebol ani Trnavský kraj.

Polícia zverejnila zaujímavé údaje. Ako obstáli vodiči? Figurantovi s bielou paličkou dalo prednosť 657 vodičov.

Celkovo nezastavilo 87 vodičov, najviac v Hlohovci.

Ako to dopadlo?

V Trnave zastavilo 149 a nezastavilo 10 vodičov. V Senici bolo 73 zodpovedných vodičov, dvaja prednosť nedali. V Skalici sa vzorne zachovalo 162 šoférov, 18 ďalších si chodca s paličkou „nevšimlo“.

V Hlohovci nedalo prednosť až 42 vodičov, pričom 115 sa zachovalo podľa správnosti. 158 zodpovedných vodičov bolo v Dunajskej Strede. Ďalších 15 prednosť figurantovi nedalo.

Prečítajte si tiež

Jediná pomôcka

„Vodiči, venujte slabozrakým svoju pozornosť, a umožnite im bezpečne prejsť cez cestu. Biela palica je jediná pomôcka, ktorú vedia použiť. Pozor, trúbenie, blikanie môžu vyhodnotiť ako riziko,“ informuje trnavská krajská polícia.

„Z našich štatistík vyplýva, že príčinou žiadnej dopravnej nehody nebola osoba s bielou palicou. Zodpovednosť je teda plne v rukách vodičov. Napokon, aj pravidelné výsledky Dňa bielej palici dokazujú, že je neustále dôležité pripomínať vodičom, ako správne zareagovať na chodca s bielou palicou signalizujúceho záujem prejsť cez priechod pre chodcov,“ konštatuje plk. Tomáš Vrábel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Deň bielej palice v Trnavskom kraji
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM