Monika Hanigovská Rôzne

Nenechajte si ich ujsť: Prinášame vám najčítanejšie články celého týždňa

Prečítajte si ich aj vy. Prinášame vám v jednej kocke päticu najčítanejších článkov nášho spravodajského portálu z tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ich ujsť: Prinášame vám najčítanejšie články celého týždňa
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Odstránili lavičky

Pred krátkym časom cestujúca verejnosť zaznamenala, že pred novozrekonštru­ovanou budovou železničnej stanice v Trnave chýbajú lavičky, osadené pre oddych alebo čakanie. Dôvodom odstránenia boli neprispôsobivé osoby, ktoré ich obsadzovali pri popíjaní alkoholu a spaní.

Bezplatné ubytovanie na Nádvorí

Kultúrne a oddychové centrum spustilo projekt Kampus. Ponúka ubytovanie na celý akademický rok zadarmo, a to aj cez akademické prázdniny. Noví obyvatelia sa zapoja do rôznych projektov. Viac podrobností TU.

Zomrela futbalová ikona

Vo veku 69 rokov zomrela osobnosť, ktorá ostane navždy spojená s mestom Trnava. Do futbalového neba odišiel československý reprezentant Vojtech Varadin. Prečítajte si zaujímavosti zo života športového velikána.

Trnavské hlášky

Keď našinca navštívi „netrnavčan“, veľmi ľahko sa môže stať súčasťou príbehu, ktorý len tak neomrzí. Práve bohaté trnavského nárečie vytvára úsmevné príhody. Pozrite si tie najlepšie.

Vzácne historické knihy

V historickej knižnici Západoslovenského múzea (ZsM) v Trnave sa nachádza zhruba 50 000 starých tlačí a 7000 periodík. Kolekciu 18 vzácnych kusov, ktoré prešli v posledných rokoch reštaurovaním, si možno pozrieť v priestoroch Oláhovho seminára – Múzeu knižnej kultúry na výstave Zachránené poklady. Zachránené poklady si môžete pozrieť na vlastné oči.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM