Dominika Handzušová Rôzne

OBRAZOM: Ubúdajú zásoby vody, pozrite sa ako klesla hladina v našich priehradách

Vysoká spotreba pri polievaní záhrad a napúšťaní bazénov počas sucha má za dôsledok úbytok zásob vody. Pozrite sa, ako aktuálne vyzerajú hladiny priehrad v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Ubúdajú zásoby vody, pozrite sa ako klesla hladina v našich priehradách
Zdroj: TASR

Na Záhorí ubúdajú zásoby vody. Bratislavská vodárenská spoločnosť vyzvala svojich zákazníkov, aby vodou šetrili a používali ju len na pitie, varenie a osobnú hygienu. Obmedzenie spotreby sa týka 23 miest a obcí v okresoch Trnava, Malacky, Skalica a Senica.

Budú regulovať dodávky

„Súčasný stav zásob podzemnej vody v týchto regiónoch síce zatiaľ postačuje na zásobovanie obyvateľov, ale pokiaľ bude pretrvávať sucho a zvýšený odber vody, BVS bude regulovať jej dodávky,“ informuje vodárenská spoločnosť.

Bratislavská vodárenská spoločnosť sa obrátila na dotknuté samosprávy a požiadala ich, aby bezodkladne zakázali používať vodu z verejného vodovodu na polievanie záhrad a trávnikov, napúšťanie bazénov či umývanie áut.

Obmedzenie aj v našom okrese

Obmedzením spotreby vody sú dotknuté mestá a obce – Senica, Borský Mikuláš, Borský Svätý Jur, Brodské, Čáry, Hradište pod Vrátnom, Jablonica, Kuklov, Kúty, Lakšárska Nová Ves, Moravský Svätý Ján, Osuské, Sekule, Smolinské, Šaštín Stráže, Gbely, Letničie, Petrova Ves, Radimov, Unín, Studienka, Veľké Leváre a Buková.

Aké dopady na naše obce má sucho si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Čítajte tiež:
Kam na futbal cez víkend: Vyberajte z PREHĽADU zápasov mužstiev z regiónu
Nezabudnite si vziať aj baterky: Noc hradov a zrúcanín na Katarínke

Zníženie hladiny priehrad počas horúčav 2015
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM