Správy

Oddelenia dokladov čelia náporu: KOĽKO si počkáte v mestách Trnavského kraja?

Ak plánujete návštevu oddelenia dokladov, mali by ste sa obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti. Pozrite si, aká je situácia na jednotlivých pracoviskách v Trnavskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Oddelenia dokladov čelia náporu: KOĽKO si počkáte v mestách Trnavského kraja?
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR , Dnes24.sk

Na vybavenie dokladov sa najdlhšie, v priemere takmer dve hodiny, čaká v bratislavskom klientskom centre. Najkratšie čakacie lehoty sú vo Svidníku či Brezne, vybavujú tam za menej ako päť minút. Vyplýva to z minulotýždňových štatistík Ministerstva vnútra (MV) SR, ktoré spúšťa komunikačnú dvojtýždňovú infokampaň k cestovným dokladom. TASR o tom informoval tlačový odbor MV SR.

Vyhnite sa krajským mestám

„Vo všeobecnosti odporúčame vyhnúť sa veľkým klientskym centrám v krajských mestách. Čelia náporu nielen stálych obyvateľov, ale aj osôb, ktoré v meste pracujú,“ radí rezort. Najvyťaženejšie pracovisko je klientske centrum v Bratislave, ktoré v uplynulom týždni vybavilo takmer tisícku osôb. Na pracoviskách v Bratislavskom kraji sú čakacie doby najdlhšie.

S blížiacou sa letnou sezónou si mnohí ľudia začínajú vybavovať doklady. Klientske centrá a oddelenia dokladov v krajských a v niektorých okresných mestách každoročne v tomto čase čelia náporu žiadateľov.

Ako upozornil rezort, o vydanie pasu pritom možno požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov na Slovensku.

Aké sú čakacie doby na jednotlivých oddeleniach dokladov v Trnavskom kraji? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

🪪 CESTOVATEĽSKÁ PRÍRUČKA✈️ Ministerstvo vnútra štartuje dvojtýždňovú informačnú kampaň na sociálnych sieťach, kde Vám...

Posted by Ministerstvo vnútra SR on Monday, April 17, 2023
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM