Lucia Lauková Šport

Blížia sa preteky Okolo Slovenska: Svetoví cyklisti vyštartujú aj z Hlohovca

Hlohovec bude súčasťou cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Záverečná etapa bude štartovať od zámku.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa preteky Okolo Slovenska: Svetoví cyklisti vyštartujú aj z Hlohovca
Zdroj: Mesto Hlohovec

V stredu 13. septembra štartuje 67. ročník pretekov Okolo Slovenska. Preteky sú rozdelené do piatich etáp. Prvá bude štartovať aj končiť v Košiciach, druhá etapa má štart v Prešova a cieľ v Poprade. Tretia etapa sa začne v Ružomberku a skončí v Martine.

Štvrtá etapa bude štartovať v Prievidzi a končiť v Nitre. Posledná piata etapa zavedie cyklistov do Hlohovca.

„Ani posledný deň si cyklisti neoddýchnu. Z Hlohovca do Púchova ich čaká najdlhšia porcia kilometrov krajom s najväčším počtom vybudovaných cykloktrás,“ uvádzajú organizátori.

Prečítajte si tiež

Štart bude o 10.00 hodine od zámku v Hlohovci.

Pelotón čaká 183,5 kilometrov dlhá trasa do Púchova. „Do cieľa na Námestí Slobody v Púchove sa cyklisti dostanú okolo 14. hodiny,“ priblížili organizátori.

Pre fanúšikov bude na štarte i v cieli pripravený program spojený s cyklistikou a rozdávaním darčekov od partnerov, v meste záverečnej etapy v Púchove aj s koncertom Petra Cmoríka.

Svetoví cyklisti

Peter Sagan štartovať nebude. Súčasťou pretekov však budú iné známe mená cyklistiky. Medzi nimi legendárny Thibaut Pinot, ktorý sa lúči s profesionálnou kariérou.

Predstavia sa aj dvaja účastníci tohtoročnej edície Giro d´Italia Davide Bais a Mirco Maestri. Premiéru na Okolo Slovenska bude mať premiéru Brit Charlie Quarterman. Na slovenských cestách sa predstaví aj čerstvý majster sveta z Glasgowa, svetový šampión v omniu na dráhe, Portugalčan Iúri Leitão.

V tomto ročníku sa predstaví na štarte Okolo Slovenska štrnásť slovenských pretekárov. Chýbať nebudú Martin Svrček, aktuálny majster Slovenska Matúš Štoček, Tomáš Sivok či Martin Jurík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM