Klaudia Goncalves Rôzne Správy

DOZOR HC opäť v akcii: Aktivisti vyčistili nelegálnu skládku

Združenie enviroaktivistov DOZOR HC dlhodobo vyvíja činnosť, ktorá vedie k čistejšiemu a upratanejšiemu mestu. Tentokrát sa pustili do nelegálnej skládky za Hlohovcom

Ilustračný obrázok k článku DOZOR HC opäť v akcii: Aktivisti vyčistili nelegálnu skládku
Zdroj: DOZOR HC

DOZOR HC (Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami) je neformálne združenie ľudí, ktorým nie je ľahostajné, v akom životnom prostredí žijeme, a preto vyvíjajú aktivity od zberu odpadkov v uliciach mesta, čistenia chodníkov, až po natieranie zábradlí a opravu schodov.

Keďže počasie je stále vhodné na outdoorové činnosti a ľudí, ktorí znečisťujú prírodu navezenými odpadkami neubúda, nezaháľali aktivisti ani počas sviatočného dušičkového obdobia a pustili sa do odstránenia nelegálnych skládok za Hlohovcom, smerom na obec Koplotovce.

Výsledkom ich dvojdňovej činnosti je 26 malých a 4 veľké vrecia vyzbieraného odpadu, nadrozmerná kopa a kopec skládok so stavebným odpadom, na odstránenie ktorého nemajú “dozoráci” kapacity. Situáciu sa rozhodli riešiť v spolupráci s mestom.

“Tento odpad pochádza od neprispôsobivých asociálov (a tým určite nemám na mysli farbu pleti, rád by som tento termín použil na každého, kto takto nakladá s odpadom) – kusy auta, kopy skla a sutina z prerábky domu nie sú zrovna veci, po ktorých vyhodení by sme mohli daných ľudí nazvať nejako slušne,” napísal na facebookovej stránke člen DOZOR-u HC Marek Jankovič a dodal: “Na tomto mieste by sa určite uživila nejaká fotopasca, aby si tá príroda konečne mohla vydýchnuť.”

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM