Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne

Halloween v uliciach mesta: Aj Hlohovcom pochodovali mátohy

Napriek tomu, že sviatok Halloween sa oslavuje najmä v anglicky hovoriacich krajinách, v predvečer Sviatku všetkých svätých ste aj v Hlohovci mohli stretnúť v uliciach mesta ľudí v strašidelných maskách.

Ilustračný obrázok k článku Halloween v uliciach mesta: Aj Hlohovcom pochodovali mátohy
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Halloween, ktorý sa vo svete oslavuje 31. októbra, nepatrí medzi tradičné slovenské sviatky. Napriek svojmu pohanskému pôvodu v keltskom sviatku Samhain, prevzali tento sviatok neskôr aj kresťania a v anglicky hovoriacich krajinách sa deti každoročne tešia, ako budú v strašidelných maskách navštevovať susedov a výmenou za sladkosti ich nechajú sťaby temné sily na pokoji.

Nápad zorganizovať Halloweensku výpravu skrsol v hlave Hlohovčana Ľuba Gregora, ktorý sa len nedávno vrátil z Austrálie, kde dlhodobo žil so svojou rodinou.

„K nápadu osláviť Halloween aj v Hlohovci ma priviedli moje deti, ktoré boli zvyknuté oslavovať tento sviatok v Austrálii, kde sa narodili. Myšlienka ma zaujala, a tak som oslovil kamarátov, či by sa s deťmi nechceli k nám pridať. Veľmi príjemne ma prekvapila odozva, nakoniec nás ulicami od domu k domu kráčalo takmer dvadsať,“ hovorí Ľubo.

Strašidelná výprava navštívila domácnosti kamarátov, kde na deti čakali nielen sladké prekvapenia, ale aj zaujímavé úlohy v duchu Montessori, ktoré museli deti zvládnuť pred tým, ako si vyslúžili sladkú odmenu.

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM