Tlačové správy

SÚŤAŽ: Stredoveké dni v Hlohovci s bohatým programom. Hrajte s nami o vstupenky!

Už najbližší víkend sa po tretíkrát môžete preniesť do stredovekej minulosti a na vlastnej koži zažiť gladiátorov, landsknechtov alebo si vychutnať dobové pochúťky. Je sa naozaj na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku SÚŤAŽ: Stredoveké dni v Hlohovci s bohatým programom. Hrajte s nami o vstupenky!
Zdroj: All Marketing s.r.o.

III. ročník Stredovekých dní v Hlohovci, ktoré sa uskutočnia v** 24.-26. júna 2016 v Zámockej záhrade**, pribudne oproti predchádzajúcim dvom rokom niekoľko noviniek. „Podujatie Stredoveké dni v Hlohovci sa teší veľkej obľube najmä u rodín s deťmi. Práve preto sme sa rozhodli pripraviť blok pre školy, aby sa deti okrem pekných zážitkov aj niečo zaujímavé dozvedeli, ale i naučili,“ uviedol hneď na úvod hlavný organizátor podujatia Peter Kolišťanik.

Tú pravú atmosféru starých čias spestrí živá stredoveká hudba, ktorá bude viacerými vstupmi spríjemňovať čas návštevníkov podujatia. Do Hlohovca zavítajú aj „šermiarske etúdy“ z Moravy. Predvedú nám majstrovstvo od utajovaných sekov nemeckých majstrov, cez cit pre tempo Talianov, až po tanečnú eleganciu španielskeho šermu.

Najväčšou perlou v programe budú tento rok Landsknechti a veľmi dobre známi Gladiátori.

Landsknechti predstavujú najlepšie vojenské jednotky jeho veličenstva cisára Ferdinanda Habsburského, ktoré sa neraz postavili obávanej švajčiarskej pechote, Francúzom, či Turkom. Scénka plná farieb, dymu, výbuchov, a bojového ryku. Piesok arény rozvíria nohy udatných mužov – Gladiátorov. Necháte svoj palec dole alebo ho na znak priazne vztýčite? Pribudnú aj skvelí žongléri, fakíri a návštevníkmi veľmi obľúbená ohňová show, ktorá bude večernou bodkou a ukončením festivalového dňa.

Obľúbené sprievodné akcie budú opäť

Neodmysliteľnou súčasťou takéhoto podujatia je samozrejme aj dobré jedlo a pitie. Ani pri Stredovekých dňoch to nebude inak. Návštevníci nájdu v areáli Zámockej záhrady pestrú ponuku tradičných jedál a nápojov, podľa informácii od organizátora je pripravených viacero zaujímavých noviniek. Nebudú chýbať ani stánky so širokou ponukou ručných výrobkov, historickí remeselníci, jazda na koni, maľovanie na tvár, umelecké maľovanie portrétov a mnoho ďalších zaujímavých atrakcií.

V rámci Stredovekých dní budú aj tento rok prebiehať sprievodné akcie. Pod taktovkou Vlastivedného múzea v Hlohovci sa zopakuje úspešný Zámocký poznávací okruh. Nebude chýbať obľúbené člnkovanie na Zámockom rybníku.

  • Vstupné Hlohovčania: 3€/deň, 6€/3dni
  • Vstupné ostatní 6€/deň, 10€/3dni (v predpredaji zľava)

Viac informácii o vstupnom: http://www.stredovekedni.sk/index.php
Viac informácii o akcii nájdete na stránkach www.stredovekedni.sk

Mená výhercov súťaže:
Dana Szombayová, Milan Fink, Ivana Makúchová, Janka Martináková.

Srdečne blahoželáme!

III. ročník Stredovekých dní v Hlohovci sa blíži
1
Galéria
III. ročník Stredovekých dní v Hlohovci sa blíži
4
Galéria
Zdroj: All Marketing s.r.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM