Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Vážte svoje slová: Aj také je posolstvo divadelnej hry detského súboru Ľalia, FOTO

Detský divadelný súbor Ľalia predstavil v poradí už štvrtú divadelnú hru na motívy ľudových rozprávok. Posolstvo o sile slova interpretovali v hre Sedem zhavranelých bratov.

Ilustračný obrázok k článku Vážte svoje slová: Aj také je posolstvo divadelnej hry detského súboru Ľalia, FOTO
18
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Dosky empírového divadla privítali vo štvrtok, 19. júna, malých divadelníkov z detského divadelného súboru Ľalia, ktorý funguje pri základnej škole sv. Jozefa.

Pod vedením Ingrid Kamendyovej uviedli v premiére v poradí už štvrtú divadelnú hru. Po Vymenenej princeznej, Zhŕňajovej neveste a muzikále Neberte nám princeznú sa tentokrát rozhodli pre adaptáciu ľudovej rozprávky Sedem zhavranelých bratov.

Krstnými mamami divadla sú herečka Zuzana Krónerová a rozhlasová režisérka Ria Paldiová, ktorá deti navštívila aj tentokrát na škole a poskytla im odborné vedenie.

„V divadelnej hre si zahralo 52 detí zo zš sv. Jozefa, hlavnú rolu sestry Bohdanky, ktorá sa vydala do sveta, aby odkliala a priviedla späť domov svojich sedem bratov, stvárnila bývalá žiačka našej školy, v súčasnosti už študentka hlohovského gymnázia Zuzana Jurčacková,“ predstavila svojich hercov vedúca súboru Ingrid Kamendyová a dodala: „Nacvičovať sme začali na jar, s hudbou pomohla a po speváckej stránke sa o deti postarala Martina Baračková,“

Rozprávka prilákala množstvo veľkých aj malých divákov a empírové divadlo praskalo vo švíkoch. Domov si každý odniesol posolstvo o sile slova a ako sa dá aj slovom ublížiť inému človeku. Napokon, presvedčila sa o tom aj Sára Obertová v role matky, ktorej neuvážená kliatba premenila jej sedem synov na havranov a od kliatby ich oslobodila až ich obetavá sestra Bohdanka.

Vážte svoje slová: Aj také je posolstvo divadelnej hry detského súboru Ľalia
18
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM