Krimi

Internetom preletelo ŠOKUJÚCE video zo Slovenska: Policajt strelil spútanému mužovi FACKU!

Sociálnymi sieťami sa začalo šíriť video, na ktorom vidno kričiaceho muža, ktorý sedí spútaný na zemi. Od policajta dostal silnú facku.

Ilustračný obrázok k článku Internetom preletelo ŠOKUJÚCE video zo Slovenska: Policajt strelil spútanému mužovi FACKU!
Zdroj: Facebook.com/Marek Love Patricia

Na sociálnych sieťach sa už niekoľko dní šíri video, na ktorom vidno spútaného muža sediaceho na zemi pred sanitkou. Chlap kričí a v jednom momente dostane od policajta takú facku, až si ľahne na zem.

Cigareta s drogami

Incident sa udial v Šamoríne. Video zverejnil muž, ktorý tvrdí, že je bratom spútaného. „Policajná agresivita v Šamoríne. Takto sa chovali k bratovi, keď si sám zavolal záchranku a žiadna pomoc mu nebola poskytnutá od záchranky. Naopak, bol napadnutý príslušníkmi policajného zboru Šamorín,“ napísal na Facebooku. Pravdou je, že zo záberov nie je jasné, čo predchádzalo spútaniu muža.

Portál noviny.sk sa s mužom skontaktoval. Ervín si mal zavolať záchranku po tom, ako s kamarátom vyfajčili cigaretu.

O tom, že v nej bol pervitín, údajne nevedel.

Tvrdí, že ho bili

Drogy vraj neberie. Pre portál povedal, že mu doma prišlo zle a zavolal si záchranku. Muž tvrdí, že mu nevedeli odmerať tlak a ani pichnúť injekciu, no záchranári sa bránia s tým, že muž bol agresívny. O niekoľko minút prišla aj policajná hliadka.

Už v byte malo údajne dôjsť k prvému konfliktu. Keď ho chceli zobrať sanitkou do nemocnice, Ervín to mal odmietnuť. Portálu povedal, že ho mal za sanitkou jeden z policajtov biť. „Spútal ma, potiahli ma tu za sanitku zozadu. Kopali, dusili ma, za hrtan ma držali a bili ma tu na zemi,“ povedal pre noviny.sk.

„Ervín nakoniec zašiel k lekárovi. V lekárskej správe sa píše, že dostal údery, kopy do hrudníka a má viacpočetné povrchové hematómy. Najviac ho bolia rebrá,“ píše server.

Prípad vyšetruje Úrad inšpekčnej služby

Medializovaný prípad sa dostal až k vedeniu polície. „Policajný zbor danou nahrávkou disponuje a vecou sa zaoberajú kontrolné orgány, ktoré prešetria činnosť hliadky komplexne, teda čo incidentu predchádzalo, ako bola vec riešená a prešetria aj samotný zákrok,“ povedala pre portál pluska.sk trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Policajný zásah zo Šamorína už vyšetruje aj Úrad inšpekčnej služby (ÚIS). „Vyšetrovateľ ÚIS začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin zneužitia verejného činiteľa. Momentálne prebiehajú procesné úkony,“ povedala pre noviny.sk Andrea Dobiášová, hovorkyňa ÚIS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM