Dominika Handzušová Správy

Peter Sagan v Trnave: Symbolicky pokrstil 400-tisíce C3 Picasso

Trnavskú automobilku PSA Peugeot Citroën navštívil vzácny hosť. Trojnásobný držiteľ zeleného trička z Tour de France, cyklista Peter Sagan, tu pokrstil 400-tisíce vozidlo Citroën C3 Picasso, ktoré zišlo z tunajších výrobných liniek.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan v Trnave: Symbolicky pokrstil 400-tisíce C3 Picasso
Zdroj: TASR

Sagan je ambasádorom značky Citroën na Slovensku. Model Picasso sa vyrába výlučne v Trnave.

Sagan tvárou Citroënu

„Spolupráca trvá druhý rok, on je tvárou našej značky, my ho podporujeme pri jeho rôznych aktivitách smerom k verejnosti,“ povedal marketingový riaditeľ Citroën pre Slovensko Radovan Pokojný. Takto ho podporili v tomto roku na festivale Pohoda, kde mal funzónu, rovnako aj na podujatí Zabicyklujte si so Saganom v Bratislave. „Vlani to bolo stretnutie s fanúšikmi v Žiline,“ povedal Pokojný.

Automobilka začala vyrábať C3 Picasso začiatkom roka 2009 a tento model sa vyrába výlučne v Trnave. Peter Sagan jubilejné auto pokrstil spolu s novým riaditeľom závodu Rémi Girardonom. Ten povedal, že denne sa vyrobí 1200 áut, v tomto roku to bude dohromady do 255 000, čo je viac ako vlani. Pre rok 2015 počítajú opäť s navýšením produkcie.

Chce aby ďalšia sezóna bola lepšia

Peter Sagan sa potom previezol na svojom bicykli spolu s niekoľkými zamestnancami až do výroby a absolvoval aj autogramiádu. Na stretnutí s novinármi zhodnotil svoju poslednú sezónu v tíme Cannondale, odkiaľ prechádza do tímu Tinkoff-Saxo. Povedal, že sezóna nepatrila k jeho najvydarenejším a chce urobiť čo najviac, aby nadchádzajúca bola lepšia. V nasledujúcich týždňoch sa potrebuje zžiť s novým kolektívom, najbližšie ich spolu očakáva v rámci budovania tímového ducha zájazd na Kilimandžáro. „V novej sezóne sa teším najskôr na jarné klasiky a potom, samozrejme, na Tour de France,“ uviedol. O svojom prechode do nového tímu povedal, že rokovania sa uskutočnili aj s viacerými tímami, „ale niektoré si ho nemohli dovoliť“. Aktuálne sa vrátil z dovolenky a na Slovensku pobudne zhruba tri dni s rodinou a známymi a potom ho už čaká prvé sústredenie s novým tímom.

Peter Sagan v PSA
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM