Dominika Handzušová Krimi

Polícia objasnila lúpeže: Marcel (26) mal prepadnúť dve stávkové kancelárie

Trnavská polícia v uplynulých dňoch objasnila dve lúpeže. Zo zločinu je obvinený Trnavčan Marcel (26), hrozí mu pobyt za mrežami na sedem až dvanásť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Polícia objasnila lúpeže: Marcel (26) mal prepadnúť dve stávkové kancelárie
Zdroj: Policajný zbor SR

Prvá lúpež sa stala 12. júla v obedných hodinách. „Páchateľ s čiernou kuklou na hlave vošiel do pobočky stávkovej kancelárie v Trnave. Na pracovníčku namieril zbraň a pod hrozbou jej použitia ju prinútil vydať mu peniaze,“ opísala prípad krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Jedna lúpež sa mu málila

K druhej lúpeži došlo približne o mesiac neskôr, 17. augusta, okolo 17:30 hod. „Páchateľ vošiel so zbraňou v ruke do predajne, v ktorej je prevádzkovaná aj stávková kancelária. Vytiahol krátku zbraň, namieril na pracovníčku a vyzval ju, aby mu do igelitovej tašky vložila peniaze,“ dodala hovorkyňa.

V oboch prípadoch podľa jej informácií páchateľ s ulúpenými peniazmi z miesta ušiel. Spôsobil tak škodu vyše 2000 eur. Pracovníčky spoločností neutrpeli žiadne zranenia.

Zaistili kuklu i zbraň

Operatívnou činnosťou sa kriminálna polícia dopracovala na stopu Trnavčanovi (26). „Po vykonaní potrebných procesných úkonov ho kriminalisti zadržali v meste Trnava. Na základe príkazu sudcu vykonala polícia v piatok 21. augusta domovú prehliadku v jeho byte Na hlinách,“ povedala Kredatusová. Pri prehliadke polícia podľa nej zaistila kuklu aj zbraň, ktoré podozrivý použil pri lúpeži a tiež aj oblečenie, ktoré mal počas lúpeží na sebe.

„Na základe zhromaždených dôkazov a vykonaných procesných úkonov vyšetrovateľ obvinil Marcela (26) z Trnavy zo zločinu lúpeže a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Následne ho polícia eskortovala do výkonu väzby,“ uzavrela hovorkyňa. Za lúpež spáchanú so zbraňou mu podľa jej slov hrozí odňatie slobody na sedem až dvanásť rokov.

Čítajte tiež:
Smutná štatistika: Hasiči zaznamenali v lete vyšší počet požiarov
Peciar si pre seba vymyslel trest: Zapojí sa do verejnoprospeš­ných prác

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM