Správy

Polícia upozorňuje pred RIZIKOVÝM zápasom: Za výtržnosti hrozí až 1000-eurová pokuta!

Sviatok práce sa bude v Trnave niesť v znamení finále Slovnaft Cup-u. Stretnutie bolo označené za rizikové.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje pred RIZIKOVÝM zápasom: Za výtržnosti hrozí až 1000-eurová pokuta!
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Prvý májový deň bude v Trnave patriť futbalu. Na zápas finále Slovnaft Cup-u sa pripravuje aj polícia.

Futbalový zápas, v ktorom sa proti sebe postavia tímy FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava, označil organizátor za rizikový.

Obmedzenia v meste

„Polícia preto prijala viaceré opatrenia na zabezpečenie verejného poriadku a v uliciach mesta Trnava bude nasadený zvýšený počet policajtov. O ukončení bezpečnostných opatrení polícia rozhodne na základe vývoja aktuálnej situácie v meste,“ informuje trnavská krajská polícia.

V súvislosti s príchodom a parkovaním fanúšikov, bude podľa potreby uzavretá Kollárova ulica, a to približne od 12:00 do 20:00 hodiny.

„K úplnej uzávere dôjde v úseku od križovatky ulíc Kollárova – Hospodárska – Dohnányho až po vjazd do podzemných garáží City Arény. Uzatvorený bude podľa potreby aj Ružový park,“ upozorňujú policajti.

Muži zákona zároveň pripomenuli, že najmä počas presunov fanúšikov môže dôjsť aj k iným dopravným obmedzeniam v meste.

Hrozia tresty

Polícia žiada fanúšikov oboch tímov, aby sa zdržali nešportového správania nielen v meste, ale aj počas zápasu a aby rešpektovali pokyny polície.

Nakoľko je zápas označený ako rizikový, tresty pre výtržníkov sa zvyšujú na dvojnásobok. Maximálna výška pokuty je v blokovom konaní až tisíc eur.

„V prípade odsúdenia za trestnú činnosť, budú mať osoby zápis v registri trestov a nebudú pre zamestnávateľov bezúhonní. Zároveň im súd môže uložiť zákaz vstupu na akékoľvek iné kultúrne, spoločenské a športové podujatia, a pri porušení zákazu sa osoba dopúšťa ďalšieho trestného činu,“ dodáva Polícia SR – Trnavský kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM