Tlačové správy

Prístavba pavilónu školy v Trnave bojuje o prestížny titul: HLASUJTE a pomôžte jej získať Cenu verejnosti!

Milí Trnavčania, môžete hlasovať za najkrajšiu stavbu v 27. ročníku celoštátnej súťaže realizovaných stavieb na Slovensku STAVBA ROKA 2020/21.

Ilustračný obrázok k článku Prístavba pavilónu školy v Trnave bojuje o prestížny titul: HLASUJTE a pomôžte jej získať Cenu verejnosti!
4
Galéria
Zdroj: KAMI-PROFIT, s.r.o.

V tohtoročnom ročníku súťaže sa opäť uskutoční anketa o Cenu verejnosti. Podporte prihlásenú stavbu Prístavba pavilónu školy v Trnave! (svoj hlas môžete odovzdať TU.)

Spoločnosť KAMI PROFIT, s.r.o. realizovala Prístavbu školskej jedálne a učební ZŠ MŠ J. Bottu v Trnave. Novostavba sa nachádza na mieste bývalého objektu školskej jedálne a je prepojená s existujúcou budovou spojovacou chodbou. Bola navrhnutá s ohľadom na znižovanie nepriaznivého vplyvu na životné prostredie a využíva kombináciu ekologickej drevenej nadstavby z CLT panelov, riadeného systému vykurovania a výmeny vzduchu s rekuperáciou, ktoré umožňujú zaradenie tejto budovy do energetickej kategórie A1. Veľké presklené plochy sú orientované prevažne na južnú svetovú stranu, aby sa maximalizovali tepelné zisky, ale zároveň sú opatrené exteriérovými roletami kvôli pritieneniu v letných mesiacoch. Použité bolo aj úsporné osvetlenie reagujúce na aktuálne svetelné podmienky a drevená prevetrávaná fasáda je v úrovni prízemia doplnená popínavou zeleňou. Plochá zelená strecha je vysadená s extenzívnou zeleňou.

Prístavba pavilónu školy v Trnave nám ukazuje, že stavba nemusí byť veľkou stavbou, aby si našla svoje miesto medzi významnými stavebnými počinmi za posledné obdobie. Ukazuje nám, že aj vzdelávanie na Slovensku vieme postupne posunúť do 21. storočia a obohatiť novými technológiami šetrnejšími k životnému prostrediu. Prostredie, v ktorom žijeme a v ktorom sa pohybujeme, nás formuje do budúcnosti, a na tieto podnety sú citlivé najmä deti, ktoré práve v školských zariadeniach trávia nezanedbateľnú časť svojho života. Ak im vytvoríme prostredie, ktoré bude pekné, príjemné, v kontakte s prírodou a bude v nich vyvolávať pozitívne emócie, prenesú ich aj na vzdelávanie ako také.

Verejné hlasovanie trvá do 24. apríla 2022. Cena verejnosti bude udelená na slávnostnom galavečeri dňa 27.04.2022, ktoré odvysiela RTVS na Dvojke. Ďakujeme za každý Váš hlas.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Prístavba pavilónu školy v Trnave bojuje o prestížne ocenenie
4
Galéria
Zdroj: KAMI-PROFIT, s.r.o.
Zdroj: KAMI-PROFIT, s.r.o.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM