Správy

Projekt Námestia SNP i lávky v Kamennom mlyne: Poslanci odklepli päťmiliónový úver

Z päťmiliónového úveru, ktorý odklepli trnavskej radnici poslanci mestského zastupiteľstva na decembrovej schôdzi, má samospráva v pláne financovanie viacerých projektov.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Námestia SNP i lávky v Kamennom mlyne: Poslanci odklepli päťmiliónový úver
Zdroj: Mesto Trnava

Až na dva z celkových siedmich očakáva mesto Trnava okrem bankových zdrojov aj nenávratný finančný príspevok.

Čo plánujú?

Mesto chce bankou poskytnuté financie vo výške 1,7 milióna eur použiť pri rekonštrukcii areálu a budov materskej školy na Spojnej ulici, kde je celková predpokladaná hodnota projektu 2,55 milióna eur.

Ďalší takmer milión eur chce vložiť do dlhoočakávanej komplexnej obnovy Námestia SNP v hodnote 2,7 milióna eur. Tento projekt zásadne zmení vzhľad začiatku pešej zóny v nadväznosti na vrcholiacu obnovu Ružového parku.

Prečítajte si tiež

Ďalšie projekty

Na umiestnenie novej kruhovej lávky v priestore Horného rybníka v Kamennom mlyne počíta radnica s úverovými zdrojmi 643 316 eur, celková hodnota projektu je 1,47 milióna eur. Na nový kamerový systém pre centrum mesta by mala ísť z úveru čiastka 563-tisíc eur pri celkovej hodnote 2,8 milióna eur a na inteligentný systém verejného osvetlenia 437-tisíc eur pri hodnote projektu vo výške 2,17 milióna eur.

Etablovanie fotovoltiky na mestských budovách by malo v tejto etape vyjsť na 419 456 eur a mali by byť úplne kryté úverom rovnako ako LED výmena hlavíc verejného osvetlenia v hodnote 400-tisíc eur, kde by mali byť úverové zdroje 309 479 eur.

Prijatím úveru sa úverová zaťaženosť mesta zvýši na 27,39 percenta, čo je pod zákonom stanovenou hranicou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM