Dominika Handzušová Správy

Rekonštrukcia Radlinského mosta sa začala: TAKTO bude prebiehať

Práce na moste pri Bernolákovej bráne sú rozdelené do troch etáp. Pozrite sa čo sa v nich postupne upraví a ako dlho budú trvať.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Radlinského mosta sa začala: TAKTO bude prebiehať
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Radlinského most je súčasťou dôležitej dopravnej tepny. Rekonštrukcia sa začína v utorok 7. apríla. Hotový by mal byť v polovici októbra.

Pribudne jazdný pruh

Vzhľadom na práce na moste čakajú dopravu aj obmedzenia. Tie však ovplyvnia dopravu až v druhej etape. Pre chodcov bude umožnený prechod počas celej výstavby. Most by mal byť po rekonštrukcii rozšírený na 16,5 metra, čím pribudne tretí jazdný pruh.

„Dôvodom na rozhodnutie mestskej samosprávy pustiť sa do náročnej rekonštrukcie mosta bol jeho zlý technický stav,“ informuje webová stránka mesta Trnava. Podľa nej získalo mesto na tento účel dotáciu z rezervného fondu Slovenskej republiky vo výške 500 000 eur. Celková suma v rozpočte mesta je 800 000 eur.

Jednotlivé etapy

Prvá etapa potrvá do polovice mája. Začne sa s prekládkami sietí. Búracie a stavebné práce sú na programe v následnej druhej etape, ktorá potrvá približne do polovice septembra. V tretej etape sa počíta s rekonštrukciou lávky pre peších. Dostane novú dlažbu a zábradlie.

Mohlo by vás zaujímať:
Na Kopánke vymenia potrubia: TIETO ulice čiastočne uzavrú
Milovníci histórie si prídu na svoje: Chystajú sa imaginárne prechádzky po starej Trnave

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM