Správy

Sedem tímov v Trnave hľadalo riešenia pre podnikateľov: Víťaz si odniesol 2 500 eur

V druhom ročníku 24-hodinového kiratonu, čo je súťaž inovatívnych tímov, zvíťazilo riešenie na zlepšenie informovanosti malých a stredných podnikateľov.

Ilustračný obrázok k článku Sedem tímov v Trnave hľadalo riešenia pre podnikateľov: Víťaz si odniesol 2 500 eur
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Podujatie zorganizoval Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spolu s Krajskou inovačnou rozvojovou agentúrou (KIRA) a inovačným štúdiom Kiuub. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Úlohou zapojených tímov bolo nájsť riešenia na zlepšenie podpory malých a stredných podnikateľov pôsobiacich v Trnavskom kraji.

Kvalitné nápady

„Desiatky inovátorov z rôznych profesijných oblastí pracovali na návrhoch, ktoré následne odprezentovali pred porotou. Podujatie prinieslo kvalitné a užitočné nápady, ktoré môžu reálne pomôcť v rozvoji. Rovnako ako minulý rok, tak aj teraz budeme s víťazmi spolupracovať na uvedení ich nápadu do praxe,“ uviedol zástupca riaditeľa KIRA Marek Krnáč.

Víťazný tím vymyslel nástroj na jednoduchý zber dát o malých a stredných podnikateľoch s cieľom umožnenia ich cieleného informovania, napríklad o možnostiach získať podporu. V záverečnej prezentácii predstavili funkčný prototyp aplikácie. Okrem finančnej odmeny 2 500 eur majú príležitosť svoj nápad implementovať.

Prečítajte si tiež

Čo bolo dôležité?

Počas celého podujatia boli súťažiacim k dispozícii skúsení mentori. „Počas vypracovávania jednotlivých výziev bola potrebná inovatívnosť a tiež rýchla a efektívna komunikácia. Do kiratonu sa zapojilo sedem tímov, medzi ktorými boli inovátori, marketéri, developeri, ale aj študenti vysokých škôl,“ doplnila Tamara Sokolová z inovačného štúdia Kiuub.

KIRA zintenzívňuje poskytovanie služieb malým a stredným podnikateľom s dôrazom na rozvoj ich inovačného a exportného potenciálu.

„V týchto súvislostiach bol spracovaný strategický dokument, ktorého účelom je vytvoriť ucelený a zrozumiteľný program podpory. Tvorbou dokumentu KIRA zareagovala na existujúci dopyt z územia, pričom sa inšpirovala obdobnými úspešnými programami doma i v zahraničí,“ doplnil Krnáč.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM