Rôzne Správy

Skôr narodení Trnavčania si užili Veľtrh pre seniorov: Priniesol zábavu a zážitky

Veľtrh pre seniorov už jedenásť rokov víta skôr narodených Trnavčanov na dvojdňovom podujatí, plnom zábavy, stretnutí i ponaučenia. Tradične naň zavíta viac ako tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Skôr narodení Trnavčania si užili Veľtrh pre seniorov: Priniesol zábavu a zážitky
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

V tomto roku sa podľa informácií webu radnice koná pri príležitosti mesiaca úcty k starším v stredu (23. 10.) a vo štvrtok (24. 10.) v Mestskej športovej hale. „Chodíme sem pravidelne, od vzniku, a vždy sa tešíme,“ povedala pre TASR Trnavčanka Edita.

Víta príležitosť stretnúť sa so známymi, na čo inokedy nemá dostatok príležitostí či času. „Som rada, že ich stretávam živých a zdravých,“ zhodnotila.

Veľtrh ponúka po oba dni vystúpenia folklórnych skupín z okolia Trnavy, speváckych zborov trnavských denných centier aj pozdravy najmenších tanečníkov a spevákov z miestnych základných a materských škôl.

Súčasťou programu bolo v stredu aj stretnutie s viceprimátorkou Trnavy Evou Nemčovskou, ukážka cvičenia, vhodného pre seniorov, ochutnávka zdravých jedál i canisterapie. Na Veľtrhu pre seniorov vystúpili aj členovia trnavského Fóra humoristov i muzikanti Senior country bandu.

„Program sa nám páči, organizátori sa snažia, aby bol pestrý,“ dodala Edita spolu s priateľkou Martou. Denné centrá seniorov pripravili pre podujatie aj ukážky záujmovej činnosti svojich členov, okrem toho si seniori môžu vybrať z gastro ponuky, predstavujú sa školy so svojimi službami, zdravotné poisťovne informujú o aktuálnych ponukách.

Svoj stánok má aj regionálna kancelária odboru prevencie kriminality ministerstva vnútra, ktorá informuje o programe pre obete trestných činov.

Mesto Trnava prišlo s prvými informáciami o pripravovanej seniorskej obálke, ktorá je pomocníkom v krízových situáciách pre záchranné služby. Regionálna organizácia Slovenského zväzu záhradkárov tradične predstavuje, čo najlepšie členovia z obcí v okolí Trnavy vypestovali.

Predstavujú sa záhradkári z Pečeniad, Ružindola, Dolnej Krupej, Zavara, Trakovíc, Maduníc, Križovian nad Dudváhom, Cífera a Dlhej. Oba veľtržné dni sú zakončené koncertom do tanca i na počúvanie.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM