Lucia Lauková Správy

Skvelý úspech trnavských študentov vo svete: Právnici porazili aj HARVARD!

Právnici z Trnavskej univerzity získali na svetovej súťaži vo Washingtone najlepší úspech v histórii Slovenska. Porazili aj prestížny Harvard.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech trnavských študentov vo svete: Právnici porazili aj HARVARD!
Zdroj: Trnavská univerzita

Študenti z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity sa tento rok zúčastnili na medzinárodnom kole najväčšieho simulovaného súdneho sporu na svete JESSUP Moot Court Competition vo Washingtone, D.C.

„Simona Perečinská, Petra Straková, Patrik Ondrejech, Ivan Vu Nhu a Sebastián Gonda pod odborným vedením doktora Ivana Novotného získali historicky najlepší úspech v histórii tímov zo Slovenska v tejto súťaži,“ informovala Trnavská univerzita na sociálnej sieti.

Na záverečnej ceremónii získali celkové 8. miesto za najlepšiu písomnú časť súťaže.

Prečítajte si tiež

Lepší ako Harvard

Boli tak lepší, ako napríklad študenti z prestížnych univerzít Yale či Harvard. „Je to pre mňa obrovská radosť a zároveň dôkaz, že aj slovenská univerzita vie konkurovať tým najlepším vo svete, keď sa spoja skvelí ľudia a sústredíme sa na kvalitné praktické vzdelávanie. Keď som sa dozvedela, že naši študenti v tvrdej konkurencii porazili v písomnej argumentácii aj univerzity ako Harvard či Yale, utvrdila som sa, že dlhé mesiace príprav a investícii do zručností študentov majú skutočne zmysel,“ vyhlásila dekanka právnickej fakulty Andrea Olšovská.

Pre zaujímavosť, JESSUP je najväčšia svetová súťaž v simulovanom súdnom spore, na ktorej sa zúčastňuje približne 700 právnických fakúlt v 100 krajinách a jurisdikciách.

„Súťaž je simuláciou fiktívneho sporu medzi štátmi pred Medzinárodným súdnym dvorom, hlavným súdnym orgánom OSN. Tímy pripravujú ústne a písomné podania, v ktorých argumentujú postojmi navrhovateľa aj odporcu k prípadu,“ priblížila univerzita.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

☝️ TRNAVSKÍ ŠTUDENTI PORAZILI HARVARD AJ YALE. PATRÍ IM 8. MIESTO V NAJVÄČŠOM SIMULOVANOM SÚDNOM SPORE NA SVETE ☞ Naši...

Posted by Trnavská univerzita v Trnave on Wednesday, April 26, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM