Lucia Lauková Správy

Smolenický zámok má vlastnú medovinu: Slávnostná degustácia bude ZDARMA

Smolenický zámok predstaví svoju špeciálnu zámockú pochúťku. Návštevníci ju budú môcť ochutnať aj dozvedieť sa viac o jej receptúre.

Ilustračný obrázok k článku Smolenický zámok má vlastnú medovinu: Slávnostná degustácia bude ZDARMA
8
Galéria
Zdroj: TASR

Smolenický zámok pripravuje pre svojich návštevníkov ochutnávku limitovanej Zámockej medoviny. Slávnostná degustácia sa uskutoční v piatok 19. apríla v priestoroch Dolného nádvoria zámku.

Okrem ochutnávky nového nápoja sa hostia môžu tešiť aj na grilované špeciality, ktoré pripravia zámockí kuchári. O večernú dobovú atmosféru sa postará jazzová kapela Peter Dobai trio. Vstup na podujatie je voľný.

Návštevníci si zároveň budú môcť pozrieť vonkajšie priestory zámku a jeho okolia.

Prečítajte si tiež

Zámocká pochúťka

„Už od prvého dňa vo funkcii riaditeľky som túžila po tom, aby Smolenický zámok mal svoju špeciálnu zámockú pochúťku. A to v podobe nápoja, ktorý by nielen potešil našich návštevníkov, ale poslúžil aj ako výnimočná a chutná spomienka na ich pobyt," hovorí kastelánka a riaditeľka Kongresového centra SAV Smolenice Ľubica Záborská.

Slávnostná ochutnávka originálnej Zámockej medoviny sa uskutoční v piatok 19. apríla so začiatkom o 18:00 h.

Jedinečná príležitosť

Návštevníci budú mať jedinečnú príležitosť dozvedieť sa viac o jej receptúre, keďže tento medový nápoj zrel 12 mesiacov v barikových dubových sudoch, čím získal svoju charakteristickú korenistú chuť.

„Sme veľmi radi, že nás zo Smolenického zámku oslovili a my sme neváhali ísť do tejto spolupráce. Cieľom bolo vytvoriť pre hostí nejaký špeciálny dobový nápoj. Tešíme sa, že je to práve medovina, ktorá do oblasti Malých Karpát rozhodne patrí. Navyše sme tým nadviazali na už niekoľko storočí starú tradíciu vinárstva i včelárstva v Regióne Trnava,“ dopĺňa Pavol Kudláč z medovinárstva, ktoré Zámockú medovinu vyrobilo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM