Rôzne

Špačinský kotlík prinesie skvelé jedlo a bohatý PROGRAM: Láka aj na Heľenine oči

Máte už plány na víkend? Pravú letnú zábavu prinesie 7. ročník obľúbeného guláš festu v Špačinciach.

Ilustračný obrázok k článku Špačinský kotlík prinesie skvelé jedlo a bohatý PROGRAM: Láka aj na Heľenine oči
Zdroj: TASR/Veronika Miháliková , Špačinský kotlík

Populárna súťaž vo varení gulášu, Špačinský kotlík, napíše už 7. ročník. Podujatie, ktoré každoročne priláka viac ako 6-tisíc návštevníkov, sa uskutoční v sobotu 17. júna v parku pri KD v Špačinciach.

Na návštevníkov čaká deň plný skvelého jedla, hudby a bohatého programu. Navyše, vstup na celé podujatie (vrátane detských atrakcií) je bezplatný.

Výborný guláš

„V súťaži o najlepší guláš sa predstaví 30 gulášových tímov. Hodnotenie gulášov je na samotných návštevníkoch festivalu, ktorí koštujú a hodnotia guláše. Hodnotenie prebieha od 17.00 a končí o 20.00 hod. Pre návštevníkov podujatia bude pripravených viac ako tisíc litrov súťažného gulášu,“ informoval nás vedúci organizačného tímu Branislav Slezák.

Navyše, podujatie má aj charitatívny rozmer. Výťažok z „koštovania“ gulášov poputuje pre deti ZŠ a MŠ Špačince. Ak sa návštevníci zapoja do hodnotenia, môžu vyhrať niektorú zo zaujímavých cien.

Atrakcie aj veľké lákadlo

„Počas celej akcie je od 15.00 hod pre návštevníkov pripravený hudobný program, nezabudli sme ani na deti, ktoré budú mať o zábavu postarané a otvoríme pre nich detský svet, na pódiu vystúpia hudobné a tanečné skupiny, pre deti sú pripravené kreatívne workshopy, maľovanie na tvár, zapletanie vlasov, skákacie hrady, prezentácia a predaj kreatívnych a remeselných výrobkov, losovanie výhier pre návštevníkov a pod. V parku pod stromami vznikne PIKNIK zóna, stačí si len zobrať deku a užívať si atmosféru,“ priblížil Branislav Slezák.

Hlavným lákadlom hudobného programu je kapela Heľenine oči (19.30 hod.). Po koncerte sa o zábavu až do skorých ranných hodín postará skupina EXIL.

„Pre návštevníkov sú okrem výborných gulášov, hudobného a sprievodného programu pripravené občerstvovacie centrá a stánkový predaj s remeselným ale aj klasickým tovarom,“ dodal organizátor s tým, že podujatie sa koná za každého počasia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

17.6.2023 musíš byť v Špačinciach!! Začíname už od 15,00 hod. Totálna celodenná MEGA akcia s voľným vstupom, na ktorej...

Posted by Špačinský kotlík on Monday, June 5, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM