Správy

Športový sviatok v Trnave: Odštartuje tu NAJVYŠŠIA súťaž v cestnej cyklistike

Milovníci športu a cyklistiky obzvlášť sa majú na čo tešiť. V Trnave uvidia štart prestížnej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Športový sviatok v Trnave: Odštartuje tu NAJVYŠŠIA súťaž v cestnej cyklistike
Zdroj: Mesto Trnava

„Už tradične začínajú preteky Slovenského pohára v cestnej cyklistike úvodnými kolami na cestách v Trnave a jej okolí. Tie tohtoročné sa uskutočnia v sobotu 1. apríla ako kritérium na Hlbokej ulici v Trnave a v nedeľu 2. apríla v podobe pretekov so štartom a cieľom v Suchej nad Parnou,“ informuje mesto Trnava.

Organizátori z trnavského klubu CK Olympik Trnava počítajú ,že sa na štarte predstavia štyri stovky jazdcov.

„Chýbať nebudú ani zostavy dvoch slovenských kontinentálnych celkov Dukly Banská Bystrica a RKK Pierre Baguette, ale ani Cycling Academy Trenčín či českého ATT Investments. Početné zastúpenie budú mať i mládežnícke tímy,“ dodáva vedenie mesta.

Prečítajte si tiež

Niekoľko kategórií

Všetko začne v sobotu kritériom na Hlbokej ulici. „Ostrý štart pretekov domácej súťaže je na programe od 12.00 h od najmladších pretekárov až po elitných mužov. Pred nimi však dostanú šancu zmerať si sily aj mladšie deti v školskom veku bez licencie. Takže štartovať môže ktorýkoľvek záujemca od 6 do 12 rokov, podmienkou je prilba a bicykel spĺňajúci bezpečnostné normy. Registrovať sa treba medzi 9.00 a 10.00 h v kancelárii na VÚC Trnava,“ povedal pre web mesta Bohuslav Kujovič, predseda a tréner jediného trnavského mládežníckeho cyklistického klu­bu.

Preteky s hromadným štartom začínajú v nedeľu. Kujovič dodáva: "Oproti minulosti došlo kvôli opravám na orešanskom moste k zmene trate. Štart i cieľ zostal zachovaný oproti kostolu v Suchej nad Parnou. Okruh dlhý 26,2 km ďalej povedie cez Košolnú, Dlhú, Borovú, Ružindol, po železničné koľaje v Trnave, kde sa stočí naspäť do Suchej nad Parnou. Ako prví odštartujú o 10.00 h najmladší pretekári, potom sa pôjde už v klasickom rozpise.“

O 11.00 prídu na rad spojené preteky mužov a juniorov. O 11.05 pôjdu na trať kadeti, ženy a juniorky a o 5 minút neskôr vyštartujú starší žiaci a kadetky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM