Lucia Lauková Futbal Šport

Trnava bude kvôli rizikovému zápasu plná policajtov: Pripravte sa na OBMEDZENIA

Trnavu čaká futbalový zápas medzi domácim klubom a KKS Lech Poznaň. Organizátor označil stretnutie ako rizikové.

Ilustračný obrázok k článku Trnava bude kvôli rizikovému zápasu plná policajtov: Pripravte sa na OBMEDZENIA
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia sa pripravuje na medzinárodný futbalový zápas, ktorý sa bude hrať vo štvrtok 17. augusta so začiatkom o 20:00 h na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

„Organizátor označil futbalový zápas medzi klubmi FC Spartak Trnava a KKS Lech Poznaň ako rizikový,“ informuje trnavská polícia na sociálnej sieti.

Veliteľ bezpečnostných opatrení preto rozhodol o navýšení počtu policajtov, ktorí budú v uliciach mesta dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku.

Prečítajte si tiež

Dopravné obmedzenia

V súvislosti s príchodom a parkovaním fanúšikov hosťujúceho tímu budú úplne uzavreté ulice Kollárova (od križovatky s ulicou Žarnova až po svetelnú križovatku Kollárova-Hlboká), Športová a Rázusova.

„Predpokladaný čas uzavretia ulíc je o 14:00 h, avšak v prípade potreby ich policajti môžu uzavrieť aj v skorších hodinách. Ulice budú uzavreté počas celej doby bezpečnostných opatrení až do neskorého večera,“ priblížila polícia.

Polícia od rána uzavrie aj všetky parkoviská na Kollárovej ulici, preto vám odporúčame využiť iné možnosti parkovania v okolí.

Polícia zároveň upozorňuje, že najmä počas presunu a pohybu fanúšikov môže dôjsť aj k iným dopravným obmedzeniam v meste.

„Žiadame fanúšikov oboch tímov, ale aj všetkých obyvateľov mesta, aby rešpektovali pokyny polície, nevyvolávali medzi sebou konflikty a zdržali sa akéhokoľvek nešportového správania, či už priamo na štadióne alebo aj mimo neho,“ dodáva polícia.

Trest za výtržnosti

Polícia pripomína, že vzhľadom k tomu, že zápas je označený ako rizikový, sa tresty pre výtržníkov zvyšujú na dvojnásobok.

Maximálna výška pokuty je v blokovom konaní až tisíc eur.

V prípade, ak sa osoby dopustia trestného činu, môže im hroziť aj strata slobody. „Navyše im ako "spomienka“ zostane ZÁPIS V REGISTRI TRESTOV, a tak už viac nebudú pre zamestnávateľov bezúhonní. Zároveň im súd môže uložiť ZÁKAZ VSTUPU na akékoľvek kultúrne, spoločenské a športové podujatia. Ak tento zákaz osoby porušia, dopúšťajú sa tým ďalšieho trestného činu," konštatuje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

TRNAVU ČAKÁ VYSOKO RIZIKOVÝ ZÁPAS ⚽️ 👮‍♂️POLICAJTI BUDÚ V PLNOM NASADENÍ 🐕‍🦺 Polícia sa pripravuje na medzinárodný...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, August 15, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM