Správy

Trnava bude mať Pamätník nenarodeným deťom: Čaká ho slávnostné odhalenie

Cintorín na Kamennej ceste bude miestom slávnostného odhalenia pamätníka.

Ilustračný obrázok k článku Trnava bude mať Pamätník nenarodeným deťom: Čaká ho slávnostné odhalenie
Zdroj: Naše mesTTo

Viac ako dva roky príprav sa blížia do veľkolepého finále. Občianske združenie Naše MesTTo slávnostné odhalenie a požehnanie Pamätníka nenarodeným deťom v Trnave.

Stane sa tak v utorok 27. decembra o 15.00 hodine na cintoríne Kamenná cesta Trnava.

"Som nesmierne rád, že sme konečne v poslednej fáze realizácie nášho projektu. Bol to náročný trojročný príbeh. Celý čas sme intenzívne cítili veľkú podporu od ľudí a prekážky, ktoré sa objavili nás motivovali ešte k väčšej horlivosti. Projektový tím i ja sme veľmi vďační všetkým, ktorí nám akýkoľvek spôsobom pomáhali. Azda najintenzívnejšie to bolo cítiť v tejto poslednej – stavebnej etape, kde sa ukázala veľká štedrosť a ochota mnohých Trnavčanov,“ povedal pre web občianskeho združenia člen projektového tímu a jeden z iniciátorov projektu Rasťo Mráz.

Prečítajte si tiež

Čo zobrazuje?

Pamätník príde požehnať trnavský arcibiskup Ján Orosch. Prítomný bude aj duchovný otec diela – nemocničný kaplán Rudolf Kopinec.

„Zároveň týmto naše angažovanie nekončí. Už zakrátko pripravujeme aj milú spoločenskú udalosť, a to na Deň počatého dieťaťa (25. marca 2023), kde by sme aj v slávnostnom duchu chceli predstaviť príbeh tohto trnavského Pamätníka. Organizovať sa budú určite aj každoročné modlitbové stretnutia na začiatku novembra, teda v čase keď si spomíname na našich zosnulých,“ prezradila členka tímu Zuzana Bošnáková.

Pamätník previezli na jeho miesto v piatok pred dvoma týždňami. Zobrazuje plačúcu matku, zranenú stratou dieťaťa, podopieranú manželom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM