Správy

Trnava hľadá architekta, urbanistu a výskumníka: ČO bude jeho úlohou?

Radnica hľadá človeka, ktorý s ňou bude spolupracovať od októbra do decembra. O čo ide v pilotnom projekte?

Ilustračný obrázok k článku Trnava hľadá architekta, urbanistu a výskumníka: ČO bude jeho úlohou?
Zdroj: Mesto Trnava

Slovenského alebo zahraničného architekta, urbanistu a výskumníka, zaujímajúceho sa o urbanizmus malých miest, ekológiu alebo vylúčené komunity hľadá mesto Trnava.

Jedna z dvoch tém

V období od októbra do decembra 2023 by mal s radnicou spolupracovať ako rezident na jednej z dvoch určených tém vo vzťahu k mestu. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

„Sú to témy Vylúčené komunity – riešenie bývania pre rómsku menšinu a Živé mesto – prispôsobenie socialistických sídlisk klimatickým zmenám,“ uviedla.

Navrhne riešenie

Rezident dostane možnosť spracovať vybranú tému, spoznať miestny kontext a navrhnúť riešenie v priamej spolupráci s hlavným architektom mesta Trnavy Ondrejom Horváthom a odborom územného rozvoja a koncepcií mestského úradu. Na konci rezidencie predstaví uchádzač svoje nápady a prácu verejnosti.

Záujemcovia sa môžu hlásiť do 3. septembra.

„Vybraný architekt bude mať k dispozícii mestské dáta a bude spolupracovať s našimi odbornými pracoviskami, no zároveň bude mať pri spracovaní témy nezávislosť a odstup. Výzva je medzinárodná, o to viac môže takáto kombinácia priniesť zaujímavé pohľady a riešenia. Je to pilotný, testovací projekt takejto spolupráce a ak sa ukáže, že vie priniesť posun a použiteľné riešenia, môžeme ho využívať aj v budúcnosti pri iných mestských témach,“ doplnil Horváth. Formulár a informácie sú na webe mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM