Monika Hanigovská Rôzne

Trnava má novú relaxačnú zónu: Pozrite si v obrazoch Parčík Bela IV.

V Trnave si môžete oddýchnuť v novej relaxačnej zóne. Tou sa stal Parčík Bela IV. Prinášame vám fotoreportáž z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Trnava má novú relaxačnú zónu: Pozrite si v obrazoch Parčík Bela IV.
21
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci oddychu a zelene by mali zbystriť pozornosť. Radnica sprístupnila novú relaxačnú zónu nášho mesta, ktorou je Parčík Bela IV. Môžete ho nájsť pri hradbách medzi Jerichovou a Hornopotočnou ulicou.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Bohatá nádielka

Nejedného návštevníka v tomto parčíku určite upúta bohatá nádielka kvetov a zelene. Oči ľudí tešia tulipány, ozdobné cesnaky, jarné cibuľoviny, či napríklad trvalky. Ako uvádza radnica na svojom webe, výsadba je navrhnutá tak, aby zo všetkých strán poskytovala pekný pohľad od jari až do jesene.

Pričom novovysadené stromy sú dostatočne veľké na to, aby už teraz dobre plnili svoju úlohu v celkovej kompozícii na zelenom trávnatom koberci. V parčíku si môžete povšimnúť aj popínavé rastliny, ktoré časom prekryjú fasády susediacich domov s parčíkom.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Pekný pohľad

Lokalita ponúka príjemný relax, napriek tomu, že dĺžka chodníka v parčíku nepresahuje stotridsať metrov. Okrem kvetov a zelene môžete v parčíku nájsť aj lavičky, či oddychový mobiliár. Návštevníkov čaká taktiež pekný pohľad na časť trnavského opevnenia, ale aj studňu so závlahovým systémom.

Iluminácia hradobného múru je zabezpečená v zemi zapustenými svietidlami pod múrom. Celkovú atmosféru v parčíku dokresľujú dobové lampy. Ako uvádza radnica, parčík má byť otvorený od 9.00 do 21.00 hodiny, na noc sa bude kvôli bezpečnosti zatvárať.

FOTOGALÉRIA: Zoznámte sa s novou relaxačnou zónou nášho mesta
21
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM