Júlia Vargová Rôzne Správy

Trnava v pohybe: V apríli odštartujú v športovej hale maratón

Podujatie je zamerané na podporu boja proti rakovine pri príležitosti Dňa narcisov.

Ilustračný obrázok k článku Trnava v pohybe: V apríli odštartujú v športovej hale maratón

Akcia je naplánovaná na 4. apríla, v Mestskej športovej hale Trnava. Všetko sa začne prezentáciou už ôsmej. Maratón pohybu otvoria o 8:45, a veľké odštartovanie maratónu je naplánované na deviatu hodinu. Vítaní sú žiaci základných a stredných škôl z Trnavy a okolia. Jedná sa už o trinásty ročník Maratónu pohybu.

„Podujatie je zamerané na podporu športových aktivít, ktorých cieľom je poukázať na potrebu pohybu ako jednu z foriem prevencie rakoviny. Maratón pohybu je zároveň otváracím podujatím k tradičnému Dňu narcisov, ktorý sa koná 11. apríla 2019,“ informuje radnica na svojom webe.

Organizátormi sú Kancelária Zdravé mesto Trnava a Kalokagatia – centrum voľného času v spolupráci s Ligou proti rakovine.

Maratón pohybu bude mať päť kôl po tridsať minút, s desaťminútovými prestávkami. „Maratón pohybu bude mať tento rok trochu iný nádych ako tie predchádzajúce, pretože jednotlivé kolá budú obsahovať viac tanečných prvkov, cvičiť sa bude napríklad obľúbená zumba. Prvým a trochu náročnejším cvičením bude tabata a celý maratón sa zakončí čisto tanečným kolom, ktoré je venované hip-hopu. Tento rok sú pozvaní na podujatie aj úplne noví inštruktori“, hovorí Petra Vráblová z Kancelárie Zdravé mesto Trnava.

  • 1. kolo: TABATA so Zuzkou
  • 2. kolo: AEROBIC s Mirkou
  • 3. kolo: POWER JOGA s Luckou
  • 4. kolo: ZUMBA s Valikou
  • 5. kolo: HIP-HOP s Martinou

Počas prestávok je naplánované losovanie tomboly. Je potrebné si priniesť športové oblečenie a obuv. O občerstvenie a pitný režim je postarané. Ľubovoľný počet účastníkov sa môže nahlasovať do 2. apríla na adresu Kalokagatie alebo na tel. č. 033 32 36 696.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM