Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania si vyhrnuli rukávy: Pri príležitosti Dňa Zeme vyčistili niekoľko lokalít

Opäť sa pustili do upratovania. Trnavskí dobrovoľníci vyčistili od odpadkov niekoľko známych lokalít. Do akcie sa zapojil aj Detský Domov Trnava. Pozrite sa v obrazoch, ako im to spolu išlo od ruky.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania si vyhrnuli rukávy: Pri príležitosti Dňa Zeme vyčistili niekoľko lokalít
9
Galéria
Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

Niektorí Trnavčania využili pekné počasie na vyčistenie mesta od odpadkov. Na svetový Deň Zeme (22. apríl) sa rozhodli dobrovoľníci z občianskeho združenia Lepšia Trnava, Detského domova Trnava, Stredoškolského parlamentu a Mladej Archy vyčistiť okolie vodárenskej veže, zeleného pásu za Kauflandom aj okolia Tesca.

„Odpadu bolo za plnú dodávku,“ takto zhodnotil „úlovky“ jeden z koordinátorov akcie, Ladislav Beňo pre náš spravodajský portál. Ako ďalej dodal, známy zelený pás ale aj okolie vodárenskej veže čistili dobrovoľníci prvýkrát počas tohto roku.

Množstvo odpadu nepotešilo. „Odpadu bolo veru rovnako ako minulý rok, keď sme tieto miesta rovnako čistili,“ doplnil L. Beňo. Trnavčania nachádzali počas zberu plastové fľaše, fľaše od alkoholu, rôzne papiere, oblečenie aj matrace.

Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

Bude sa hlasovať?

Dobrovoľníci sa pohrávajú s myšlienkou hlasovania. „Chceli by sme z tohto čistenia urobiť možno aj akúsi tradíciu. A to pri príležitosti trnavského Dňa Zeme. Ľudia by mohli hlasovovať za oblasť, ktorú by si chceli nechať vyčistiť," prezradil jedným dychom na záver koordinátor. Takáto myšlienka podľa jeho slov by mohla byť zrealizovaná už počas budúceho roka.

Pozrite si obrazom čistenie nášho mesta pod rukami dobrovoľníkov.

OBRAZOM: Trnavčania čistili niekoľko lokalít  pri príležitosti Dňa Zeme.
9
Galéria
Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM