Monika Hanigovská Rôzne

Trnavskí dobrovoľníci sa pustili do upratovania: Krajšie Prednádražie aj záhrada

Trnavčania opäť priložili ruku za krajšie mesto. Dobrovoľníci sa spolu s deťmi pustili do ďalšieho jarného upratovania. Po práci ich čakalo príjemné prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Trnavskí dobrovoľníci sa pustili do upratovania: Krajšie Prednádražie aj záhrada
7
Galéria
Zdroj: Martin Uhlík

S jarným počasím prichádza ruka v ruke aj upratovanie. To sa dotklo čiastočne aj Malého Ríma. Niekoľko trnavských dobrovoľníkov z občianskeho združenia Lepšia Trnava sa rozhodlo vyčistiť mesto.

A to na dvoch akciách, ktoré súčasne prebiehali v jeden deň (14 .apríl). Trnavčania čistili Prednádražie a niektorí pomáhali v komunitnej záhrade na Mozartovej.

„Na jarnom čistení Prednádražia sa podieľalo zhruba dvadsaťpäť dobrovoľníkov aj s deťmi,“ informoval nás Martin Uhlík, jeden z dobrovoľníkov jarného upratovania.

Zvoz odpadu bol zabezpečený mestom Trnava v lokalitách, kde sa nenachádzajú zberné nádoby na komunálny odpad. A to pozdĺž Beethovenovej popri detských ihriskách a kopcoch a Parku Janka Kráľa.

„Potešujúcou informáciou je fakt, že na rozdiel od minulého roku, dodávka nebola ani zďaleka plná, takže odpadu bolo na našom sídlisku menej,“ dodal M. Uhlík.

Druhá skupina Trnavčanov upratovala tamojšiu komunitnú záhradu. „Vyčistilo sa okolie komunitnej záhrady, vykopala veľká jama na bioodpad, osadili dva kompostovače a neskôr už si každý pracoval na vlastných políčkach,“ dodal na záver dobrovoľník.

FOTO: Jarné upratovanie Trnavčanov. Do parády zobrali Prednádražie aj záhradu
7
Galéria
Zdroj: Martin Uhlík

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM