Monika Hanigovská Rôzne

Mechoskákačka, preteky aj fotostena: Sledujte, čo sa to v Trnave bude diať

Dvojdňová akcia prinesie zaujímavé atrakcie aj preteky. Zažiť ju môžete v Trnave a to už počas tohto víkendu. Čo sa to v meste bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Mechoskákačka, preteky aj fotostena: Sledujte, čo sa to v Trnave bude diať
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na trnavskom Prednádraží sa uskutoční 22. a 23. októbra akcia s názvom Jesenný Cajgelvíkend na Prengu. Jedna z organizátorov Katarína Ďurková nám prezradila, že projekt v sebe zahŕňa až tri podujatia.

Prvé podujatie sa začne v sobotu, keď budú bojovať o tituly európskeho šampióna masters cyklokrosári z celej Európy. V nedeľu sa na rovnakej trati uskutočnia cyklistické preteky v rámci slovenskej súťaže o Slovenský pohár v cyklokrose. Nedeľné dopoludnie bude patriť zase deťom z trnavských škôl. Trnavčania sa môžu tešiť aj na preteky pre cyklistov s licenciou, ktoré sa začnú v nedeľu od 12.00 hod. Akcia bude doplnená rôznymi aktivitami, ktoré pre divákov pripravili študenti FMK.

Vytiahnuť ľudí von

Podľa vyjadrenia Ďurkovej je cieľom projektu „vytiahnuť“ ľudí von, aktívne prežiť čas a zároveň im priblížiť cyklokrosovú disciplínu.

„Úplné zákulisie – prilákať ľudí na miesto, kde o titul európskeho šampióna budú bojovať masters cyklokrosári z celej Európy. Keďže u nás táto disciplína nie je známa širšej verejnosti, vymysleli sme si sprievodné podujatia pre ľudí, ktoré majú za úlohu prilákať na dané miesto náhodných okoloidúcich – Trnavčanov, zabaviť doprovod pretekárov,“ povedala pre Trnava 24 Katarína Ďurková.

Sprievodné podujatia

Okrem sobotného UEC masters šampionátu v cyklokrose, nedeľných pretekov o Slovenský pohár v cyklokrose a pretekov trnavských škôl budú pripravené sprievodné outdoorové podujatie pre širokú verejnosť.

Prečítajte si:Trnava získala prvenstvo v Národnej súťaži o cenu Európskeho týždňa mobility!

„Aj tento rok sme pripravili viaceré zaujímavé aktivity a súťaže, ktoré sa nesú v znamení hesla "lebo na cajglovačku je vždy ten správny čas“. Opäť sa môžu tešiť na mechoskákačku, tvárovú maľovačku, loptovačku, fotostenu, dobré koláčiky, tombolu. Takisto sa môžu tešiť na šarkaniádu, priniesť rôzne fanúšikovské suveníry a povzbudzovať pretekárov z celej Európy,“ ozrejmila nám Ďurková.

Program ponúkne športové súťaženie, ale podľa organizátorov možno očakávať aj „divoké“ vzrušujúce športové momenty, ktoré zažijú diváci aj súťažiaci. „Či bude atraktívnejší? Rozhodne áno :) Na svoje si príde každý, kto sa chce zabaviť aj ten, kto má rád športové súťaženie – či už v úlohe fanúšika alebo v nedeľu pretekára. Cyklokros je už na prvý pohľad zaujímavá disciplína, keďže sa jazdí na uzavretom okruhu. Zákruty, výjazdy, zjazdy sľubujú zaujímavé divadlo až do konca. No a tento rok očakávame mäkkú a rozbahnenú trať, takže to bude celkom divoké,“ povedala Ďurková.

Úzka spolupráca

„Veľmi úzko spolupracujeme s Fakultou masmediálnej komunikácie, keďže pôsobím ako vyučujúca na tejto škole. Takže nielen outdoorové podujatia, ale napríklad aj vizuály, tvorbu webu masters šampionátu, plagáty, komunikácia, fotky, videá, zorganizovanie outdoorových aktivít, dobrovoľníctvo, to všetko robíme v spolupráci so študentmi. Je to fantastické prepojenie teórie s praxou, ktoré prináša mnoho pozitívneho aj pre klub, aj pre mesto, aj pre školu a samozrejme pre všetkých, ktorí sú do organizácie zapojení," doplnila nám Ďurková. Hlavným organizátorom podujatia je CK Olympik Trnava s podporou mesta Trnava.

PROGRAM

(Prednádražie, koniec staničného parku)

Sobota, 22. októbra

UEC masters šampionátu v cyklokrose
11.00 – 16.00 h. – zábava, súťaže, tombola
Maľovanie na tvár, skákanie vo vreci, jazda okolo kužeľov, karneval na bicykli

14.30 h. – Cajgelzvončekovačka

Nedeľa, 23. októbra

9.00–10.30 h. – Registrácia na mieste konania pretekov
11.00 h. – Preteky detí Trnavských škôl
11.20 h. – Preteky hobby cyklistov z Trnavy a okolia
12.00 – 14.30 h. – Preteky cyklistov z licenciou

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM