Správy

Užite si leto v Trnavskom kraji: Vyskúšať môžete SPLAVY aj výlet zážitkovým vlakom

Trnavský kraj ponúka od prvého prázdninového dňa pre záujemcov zážitkové jazdy špeciálnymi vlakmi i splavy riek.

Ilustračný obrázok k článku Užite si leto v Trnavskom kraji: Vyskúšať môžete SPLAVY aj výlet zážitkovým vlakom
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj už túto sobotu (1. 7.) pozýva na výlet s divadelnými i filmovými zážitkami vo vlaku Erdődy, ktorý pôjde z Bratislavy cez Pezinok a Trnavu do Hlohovca.

„Bude ťahaný parnou lokomotívou Mazutka, v Hlohovci sa účastníci zoznámia s históriou šľachtického rodu Erdődyovcov, pozrú si Hlohovský zámok, Empírové divadlo, Vlastivedné múzeum i Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika. Odchod z hlavnej stanice je o 8.15 hodine,“ uviedol Martin Palkovič z KOCR.

S filmovými zážitkami

Vlak Erdődy sa od 8. júla sa bude striedať s vlakom Štefánik s cieľom v Brezovej pod Bradlom, ktorý turistov povezie do kraja Milana Rastislava Štefánika. Pôjde z Bratislavy cez Pezinok, Trnavu a Smolenice.

„Oba vlaky ponúknu aj filmové zážitky. To najdôležitejšie z historických príbehov vyrozprávajú prostredníctvom krátkych filmov herci trnavského Divadla Jána Palárika. Naživo doplnia rozprávania ochotníci z potulného divadla Z malého Ríma a Univerzitného divadla THE.ART.RE UCM,“ doplnil.

Aj pre začiatočníkov

Splavy riek z troch lokalít v jednom čase budú v stredu 5. júla. Splavovať sa bude úsek dunajských ramien v okolí Vojky nad Dunajom v okrese Dunajská Streda. Ďalší účastníci spoznajú Malý Dunaj v úseku Potônske Lúky – vodný mlyn Tomášikovo a tretím je splav Váhu medzi Hlohovcom a Sereďou na nafukovacích raftoch i paddleboardoch.

„Po vode sa môžu vybrať aj ľudia, ktorí splavovať rieku ešte nikdy neskúsili. Vodné toky v Trnavskom kraji sú pokojné, o potrebné vybavenie sa postarajú organizátori splavov. Pre účastníkov pripravia kanoe, pádla i vesty. Všetci absolvujú rýchlokurz. Aj preto si stačí zabaliť iba plavky, opaľovací krém, slnečné okuliare a niečo na občerstvenie,“ informovala Petra Hencelová z KOCR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM