Lucia Lauková Správy

V Trnave sa objavili KONTROVERZNÉ bilbordy: Ide o nepodarenú kampaň politickej strany?

Poburujúce nápisy a heslá ako „Ukrajina je nepriateľ“ a „Bez Ruska neprežijeme" sa objavili na viacerých bilbordoch v Trnave, ale aj v iných mestách. Kto stojí za kontroverznou kampaňou?

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa objavili KONTROVERZNÉ bilbordy: Ide o nepodarenú kampaň politickej strany?
3
Galéria

V Trnave sa objavili bilbordy s nápismi „Ukrajina je nepriateľ“ a „Bez Ruska neprežijeme“, čo pobúrilo viacerých obyvateľov a žiadajú vysvetlenie. Na pútače s podobnými heslami upozornilo na sociálnej sieti občianske združenie Mier Ukrajine. Objaviť sa mali aj v iných mestách na Slovensku.

„Pred niekoľkými dňami sme upozornili na billboard, ktorý sa objavil v Trnave a vyjadrili sme ostrý nesúhlas s jeho obsahom. Verejne sme požiadali zadávateľa, aby v krátkom čase zjednal nápravu a zverejnil vysvetlenie celej situácie. Rovnako sme žiadali, aby v takomto formáte kampane zadávateľ nepokračoval,“ uvádza združenie s tým, že zadávateľ kampane reagoval, bilbordy však neodstránil.

Prečítajte si tiež

Kto je za kampaňou?

Kampaň má súvisieť s júnovými voľbami do Európskeho parlamentu a podľa iniciatívny za ňou stojí strana Demokrati. Tá zatiaľ oficiálne stanovisko nezverejnila.

Podľa združenia zadávateľ kampane tvrdí, že nebolo jeho konečným cieľom škodiť Ukrajine ani odídencom z Ukrajiny. „Zrejme išiel o tzv. tízing, ktorý má vyrušiť a ktorý doplní druhá fáza s vysvetlením,“ domnieva sa Denník N.

Strana sa ku kampani vyjadrí v stredu o 10.00 h.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V Trnave sa objavili kontroverzné bilbordy:
3
Galéria

ZASTAVTE NEETICKÚ KAMPAŇ Pred niekoľkými dňami sme upozornili na billboard, ktorý sa objavil v Trnave a vyjadrili sme...

Posted by Mier Ukrajine on Monday, April 8, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM