Správy

V Trnave si pripomenuli Dana Heribana: Na spomienkový koncert prišla aj jeho manželka, FOTO

V Trnave sa konala hudobná rozlúčka so zosnulým hercom a spevákom Danom Heribanom. Na podujatie prišli stovky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave si pripomenuli Dana Heribana: Na spomienkový koncert prišla aj jeho manželka, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V Trnave na Nádvorí si v pondelok 3. júla pripomenuli nedávno zosnulého herca a trnavského rodáka Dana Heribana. Spomienkový koncert sa konal práve na tom istom pódiu, kde Dano Heriban poslednýkrát vystupoval so svojím projektom pre deti.

„Všetci sme sa veľmi tešili na jeho ďalší koncert, kde sme si chceli vypočuť jeho nové skladby z posledného albumu Odvaha. Dano Heriban nás však 24. mája navždy opustil,“ povedal v úvode organizátor Peter Cagala.

Prečítajte si tiež

Hudobná pocta

Na spomienkovom koncerte zaspievali Heribanove skladby Jana Kirschner, Zuzana Norisová, Zuzana Mikulcová, Braňo Jobus, Svetlana Rymarenko a ďalší. Hudobne ich doprevádzali muzikanti, ktorí spolupracovali s Danom Heribanom aj na poslednom albume.

Známe osobnosti neboli len na pódiu, ale aj pod ním. Na hudobnú rozlúčku s Danom Heribanom prišla do jeho rodného mesta aj hercova manželka Kamila Heribanová, ktorá pomáhala aj s organizáciou podujatia.

Hercovi kolegovia

V javisku tiež nechýbali hercovi kolegovia Zuzana Kubovčíková Šebová či Roman Pomajbo. Celkovo na podujatie prišlo niekoľko stoviek ľudí.

„Občas sa, žiaľ, stáva, že niekto náhle odíde a my nepoznáme odpoveď na otázku prečo. Neskôr, ale začneme chápať, že to najpodstatnejšie je, čo človek po sebe zanechá a Danko Heriban, toho po sebe zanechal tak veľa, tak krásneho a tak hodnotného, že je tu s nami stále,“ dodal Heribanov blízky priateľ Ján Sklenár.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Spomienkový koncert na Dana Heribana v Trnave
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM