Lucia Lauková Správy

V Trnave vznikne nové centrum: Slúžiť bude ako podpora pre cudzincov v meste

Prostredníctvom nového centra chce Trnava posilniť inkluzívne a multikultúrne spoločenstvo. Centrum bude ponúkať organizáciu alebo sprostredkovanie viacerých služieb.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vznikne nové centrum: Slúžiť bude ako podpora pre cudzincov v meste
Zdroj: Dnes24.sk

Trnava zriaďuje nové podporné centrum pre cudzincov s názvom ConnecTT. Ako uvádza radnica, tento priestor bude slúžiť ako most pre lepšie porozumenie, spoluprácu a rešpekt, zameriavajúc sa na pomoc cudzincom, ktorí sa usadili v Trnave.

„Centrum ConnecTT má za cieľ poskytnúť týmto ľuďom prístup k rôznym formám podpory, ako sú odborné konzultácie, vzdelávanie a iné služby, čím im uľahčí integráciu do miestnej komunity a umožní im stať sa aktívnymi členmi spoločnosti,“ priblížilo mesto.

Prečítajte si tiež

Aké služby bude ponúkať?

Centrum bude ponúkať organizáciu prípadne sprostredkovanie viacerých služieb. Pomôže nájsť vhodné jazykové a vzdelávacie kurzy, vďaka ktorým si klienti zlepšia svoje jazykové schopnosti a získajú nové vedomosti.

V prípade záujmu o získanie nových zručností alebo potreby pripraviť na budúce povolanie či zmenu kariéry, poskytne centrum informácie o dostupných kurzoch na zvýšenie kvalifikácie a rekvalifikácie.

Právne poradenstvo aj podujatia

Poskytovať bude aj informácie o možnostiach absolvovať bezplatné poradenstvo v oblasti práva, sociálnych otázok a duševného zdravia.

Obrátiť sa na nové centrum môže aj klient, ktorý potrebuje podporu pri adaptácii na nové okolnosti. Centrum plánuje aj organizovanie podujatí, workshopov a stretnutí s cieľom zlepšiť vzťahy medzi obyvateľmi a cudzincami. „Preto bude centrum organizovať rôznorodé podujatia, workshopy a stretnutia, na ktorých budú mať všetci bez rozdielu príležitosť zdieľať svoje kultúry, tradície a skúsenosti,“ dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM