Futbal Šport

Veľké zmeny v porovnaní s minulou sezónou: Trnava chce v Bosne ukázať inú tvár

Spartak Trnava bude v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2019/2020 vo štvrtok bojovať o čo najlepšiu východiskovú pozíciu do budúcotýždňovej odvety.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v porovnaní s minulou sezónou: Trnava chce v Bosne ukázať inú tvár
21
Galéria
Zdroj: TASR

V hre bude okrem postupových ambícií aj snaha zbierať body pre Slovensko do koeficientu UEFA. Ružomberok privíta silný bulharský klub Levski Sofia (18:30), DAC bude hostiť najstarší poľský klub Cracoviu Krakov (20:30) a úradujúci víťaz Slovenského pohára – Slovnaft Cupu z Trnavy sa predstaví v bosnianskej Banja Luka na pôde Radniku Bijeljina.

Po prípravnom období to bude pre „Ružu“ i DAC ostrý štart do novej sezóny, Trnava už má za sebou jeden súťažný zápas, keď doma v Česko-slovenskom Superpohári prehrala s českým držiteľom double Slaviou Praha (0:3).

V Trnave v porovnaní s minulou sezónou vyšperkovanou postupom do skupiny Európskej ligy prišlo k veľkým zmenám, noví sú majitelia, resp. realizačný tím aj hráčsky káder. Mužstvo povedie portugalský kouč Ricardo Chéu.

„Máme svoju stratégiu, chceme mať jasno v hlave. Mnohí hráči sú tu krátko, no chcem vidieť, ako všetci bojujú. Očakávam stopercentný výkon bez ohľadu na to, ako dlho kto hrá. Kto nebude bojovať si môže nájsť dvere a odísť. Ja chcem v každom zápase bojovať o tri body,“ uviedol na klubovom webe pred súbojom s Radnikom.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Nový kapitán „andelov“ Bogdan Mitrea z Rumunska hral proti „zošívaným“ prvýkrát na trnavskom Štadióne Antona Malatinského a po zápase fanúšikom sľúbil, že z Bosny privezie tím lepší výsledok: „My sme iba na začiatku, je nás tu veľa nových a potrebujeme viac času na zohranie. Už vo štvrtok však chceme ukázať inú tvár a proti Radniku v Európskej lige hrať lepšie.“ RTVS odvysiela z tohto stretnutia záznam na Dvojke od 22:30. Ak Trnava prejde cez úvodnú prekážku, v 2. predkole nastúpi proti bulharskému Lokomotivu Plovdiv.

1. zápasy 1. predkola EL 2019/2020, štvrtok 11. júla:

  • 18:30 MFK Ružomberok – Levski Sofia /rozhoduje: Petri Viljanen (Fín.)/
  • 19:00 FK Radnik Bijeljina – FC Spartak Trnava (Volen Činkov (Bul.)/
  • 20:30 FC DAC 1904 Dunajská Streda – Cracovia Krakov /Rade Obrenovič (Slov.)/

Foto: ilustračné

Pozrite si fotografie z finále Slovnaft Cup-u medzi Spartakom Trnava a Žilinou

Finále Slovnaft Cup-u medzi Spartakom Trnava a Žilinou
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM