Júlia Vargová Rôzne

Víkendový tip - všade dobre, doma najlepšie: Genius loci nočnej Trnavy, FOTO

Ak neviete, čo s načatým víkendom, nemusíte chodiť ďaleko a dokonca ani plánovať nič výnimočné. Vychutnajte si krásy Malého Ríma po zotmení.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový tip - všade dobre, doma najlepšie: Genius loci nočnej Trnavy, FOTO
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Pod rúškom tmy je vraj všetko o čosi krajšie. Trnava má čo ukázať aj cez deň, v noci sa však jej magickosť akoby znásobila. Mesto na seba láka pozornosť mnohými rozsvietenými lampami, či vďaka nasvieteniu historických budov.

Svoje čaro má v noci najmä trnavské korzo a námestie, ktoré priam lákajú na príjemnú prechádzku, no ohúria aj bočné uličky vedúce popri hradbách či k monumentálnym kostolom.

Nechajte sa zlákať na potulky trnavským centrom. Vychutnať si Trnavu po zotmení môžete okrem príjemnej prechádzky aj v rámci posedenia na jednej z terás podnikov lemujúcich pešiu zónu. Obslúžia vás aj priamo na námestí, najnovšie aj v divadelnej kaviarni, ktorou sa táto kultúrna inštitúcia snaží priblížiť k ľuďom.

Mestská veža, jedna z najvýznamnejších renesančných pamiatok mesta, má výšku 57 metrov a na jej vrchu sa týči Panna Mária s dvomi tvárami, ktoré má aby nebdela len nad tou stranou mesta, na ktorú je natočená.

Matka Božia sa týči aj na štvormetrovom stĺpe Súsošia najsvätejšej trojice, jej socha korunuje známu Trojičku na námestí. Tú momentálne obklopuje záhon, ktorý tento rok zdobí 1480 sadeníc kvetov.

Len pár metrov od námestia stojí tá najreprezenta­tívnejšia budova, trnavská radnica. Pohľad na túto impozantnú budovu v rade mešťanských domov krásne dokresľuje fontána priamo pred ňou. Tá sa okrem plnenia estetickej funkcie stala obľúbeným miestom detských hier. Mesto je ideálnym miestom na prechádzku aj počas horúcich letných dní. Pri záhone na námestí aj na korze vás osviežia zahmlievacie zariadenia.

Nočná Trnava: Korzo i námestie zahalené do tmy pôsobia priam magicky
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM