Správy

Vodiči, pozor na zmeny: Mesto ROZŠIRUJE viaceré parkovacie zóny

Trnavčania sa musia pripraviť na niekoľko zmien v parkovaní. Mesto zverejnilo podrobné mapy oblastí, kde sa rozšíria parkovacie zóny.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor na zmeny: Mesto ROZŠIRUJE viaceré parkovacie zóny
4
Galéria
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

„Parkovacie zóny na Spartakovskej, Hlbokej a Špíglsáli sa rozširujú. Poslanci a poslankyne na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili všeobecne záväzné nariadenie č. 591, ktoré prináša novinky ohľadom parkovania v meste,“ informuje mesto Trnava.

Tieto zmeny budú účinné už od 15. októbra.

„Zóna B na Spartakovskej sa rozširuje o plochu parkoviska za areálom bývalého trhoviska pri Mestskom zimnom štadióne (pri vstupe na verejné korčuľovanie) a tiež o samotnú plochu niekdajšieho trhoviska. Na jeho mieste vznikne niekoľko desiatok nových parkovacích miest. Zároveň sa o tieto plochy zmenší rezidentská zóna R2,“ opisuje radnica.

Článok pokračuje pod mapami!

Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Mesto Trnava

Zóna R3 sa rozširuje o parkovacie miesta na Hlbokej ulici medzi Daňovým úradom a kopcom Agátka. Ako upozornilo vedenie mesta, rozšírenie zóny zatiaľ neznamená vytvorenie nových parkovacích miest, pretože priestor sa momentálne rekonštruuje.

„Až po jeho rekonštrukcii sa budú môcť vyznačiť nové parkovacie miesta. Význam rozšírenia zóny aktuálne spočíva v možnosti rezidentov dotknutej oblasti získať rezidentské parkovacie karty a využívať všetky výhody, ktoré rezidentom prinášajú: Parkovanie bez ďalších poplatkov v príslušnej zóne, v susediacich zónach a v zónach B po celom meste,“ dodal magistrát.

Zdroj: Mesto Trnava

„Zóna R5 sa rozširuje smerom na západ a zahŕňa aj príslušnú časť Ulice Jána Bottu. Podobne ako pri zóne R3, aj tu sa rozšírenie zatiaľ vzťahuje na možnosť rezidentov získať rezidentskú parkovaciu kartu. Nové parkovacie miesta budú vyznačené až po plánovanej rekonštrukcii Ulice Jána Bottu,“ doplnilo mesto Trnava.

Zdroj: Mesto Trnava

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM