Správy

Výletný vlak odštartoval prázdniny: Parná lokomotíva preniesla cestujúcich v čase

Výletný vlak Erdődy s parnou lokomotívou má za sebou prvú jazdu. Cez víkend odviezol cestujúcich do Hlohovca.

Ilustračný obrázok k článku Výletný vlak odštartoval prázdniny: Parná lokomotíva preniesla cestujúcich v čase
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

V prvý deň prázdnin vypravili z Bratislavy parnú lokomotívu s divadelným i filmovým zážitkom na palube. Výletný vlak vyzdvihol cestujúcich aj v Trnave. Cieľom jazdy bol Hlohovec – niekdajšie sídlo šľachtického rodu Erdődy.

Súčasťou dobrodružnej výpravy po stopách Erdődyovcov bola návšteva Hlohovského zámku, ale aj Empírového divadla, Hvezdárne a planetária M. R. Štefánika, Vlastivedného múzea a veže pri Kostole sv. Michala, archanjela.

Ak ste tento výletný vlak nestihli, jazdu si zopakuje 19. augusta. Odchod z Trnavy bude o 9.24. Do Trnavy sa vrátite o 17.43.

Prečítajte si tiež

Výletný vlak Štefánik

Nasadnúť na historický vlak budete môcť aj najbližší víkend. Tentokrát sa môžete tešiť na výletný vlak Štefánik do Brezovej pod Bradlom.

„Ďalšou osobnosťou, po ktorej stopách sa s nami vydáte, je M. R. Štefánik. Už v sobotu 8. júla odvezie výletníkov motorový vozeň Túlavá do Brezovej pod Bradlom,“ píše Trnavský kraj zážitkov.

Vlak vyrazí z Bratislavy, ale nastúpiť môžete aj v Pezinku, Trnave a Smoleniciach. Odchod z Trnavy bude o 10.00. Príchod späť do Trnavy je o 17.56.

„Nasadnite do motorového vlaku „Túlavá“ a vychutnajte si jazdu historickou mašinkou s divadelným príbehom. V spoločnosti hercov Z malého Ríma v Trnave sa vo vlaku stanete súčasťou neobyčajnej cesty v čase a prostredníctvom cestovateľského denníka spoznáte originálny príbeh odkazujúci na život a dielo slovenského cestovateľa, astronóma a vedca v jednom, Milana Rastislava Štefánika,“ uvádza Trnavský kraj zážitkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nestihli ste prvú jazdu? Nasadnite na ďalší Výletný vlak 📷 V prvý deň prázdnin sme vypravili parnú lokomotívu s...

Posted by Trnavský kraj zážitkov on Monday, July 3, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM