Správy

Vznikne na Záhorí nový VETERNÝ park? Väčšina obyvateľov s výstavbou nesúhlasí

V Radošovciach sa okrem prezidentských volieb konalo v sobotu aj miestne referendum. Ľudia rozhodovali o prípadnej výstavbe veterného parku.

Ilustračný obrázok k článku Vznikne na Záhorí nový VETERNÝ park? Väčšina obyvateľov s výstavbou nesúhlasí
Zdroj: TASR/Tomáš Halász

Väčšina obyvateľov obce Radošovce v okrese Skalica nesúhlasí s prípadnou výstavbou veterného parku v katastri obce. Miestne referendum je platné, keďže sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. TASR o tom informovala starostka Radošoviec Iveta Matúšová.

S prípadnou výstavbou veterného parku vyjadrilo súhlas 329 (34,24 percenta) a nesúhlas 632 (65,76 percenta) hlasujúcich. Celkový počet oprávnených voličov bol 1397, odovzdaných bolo 961 platných hlasov (68,79 percenta).

Prečítajte si tiež

„Teším sa z toho, že referendum je platné a že prišlo toľko ľudí podporiť naše miestne referendum,“ uviedla Matúšová pre TASR. Závery referenda sú podľa jej slov vzhľadom na účasť dostatočne relevantné.

Miestne referendum sa v Radošovciach uskutočnilo v sobotu (6. 4.) od 7.00 do 22.00 h. Na referendovú otázku „Súhlasíte s výstavbou veterného parku v katastri obce Radošovce?“ mohli obyvatelia Radošoviec na hlasovacom lístku označiť odpoveď áno alebo nie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM