Tlačové správy

Župný poslanec Voltmann v rozhovore: Martin Červenka je nekompetentný, jeho jediná túžba je dostať sa do funkcie

Kampaň M. Červenku je postavená výhradne na útokoch voči súčasnému županovi. A pritom on sám vôbec nič neponúkol. Nemá program ani víziu.

Ilustračný obrázok k článku Župný poslanec Voltmann v rozhovore: Martin Červenka je nekompetentný, jeho jediná túžba je dostať sa do funkcie
6
Galéria
Zdroj: Archív Jozefa Viskupiča

Opätovne sa uchádzate o funkciu poslanca trnavskej župy. Čo sa vám podarilo a čo by ste chceli presadiť v ďalšom období?

Začnem hneď rekonštrukciou mosta v Hlohovci. Na tú som nesmierne pyšný. Všetci pred nami dávali od nej ruky preč. To trvalo 40 rokov. Nám sa poradilo naprojektovať, vysúťažiť a získať eurofondy na realizáciu a pustiť sa do opravy. A čochvíľa bude most sprejazdnený a následne finálne dokončený.

Hlohovčania, ale aj všetci, čo most denne využívajú, ním budú môcť bezpečne prechádzať. Navyše, most rozšírime o plnohodnotné chodníky a cyklochodníky v oboch smeroch.

Je to veľký projekt, ktorý vyžadoval odvahu najmä preto, že ako každá takáto oprava, zasiahne ľudom do každodenného života, aj keď len dočasne. Myslím, že je to symbol tohto päťročného obdobia v župe, kde sme sa spolu so županom Viskupičom pustili do dlho neriešených problémov.

Zdroj: Archív Jozefa Viskupiča

Čo iné sa vám podarilo?

Tých menších vecí je veľmi veľa. Čo určite spomeniem, je oprava viacerých úsekov ciest, či už od Sokoloviec smerom k hranici s okresom Piešťany alebo priamo v Hlohovci.

Pre účely Vlastivedného múzea sme opravili Robotnícky dom. Investovali sme do zateplenia budovy Gymnázia Ivana Kupca. Vysporiadali sme športovú halu a pozemky pri tomto gymnáziu a začíname tam stavať moderné športovisko. Opravili sme aj strechu SOŠ technickej, kde sídli aj nová Škola umeleckého priemyslu.

Z nových zámerov môžem spomenúť, že DSS-ka v Pastuchove má hotový projekt na prístavbu. No a na čo som špeciálne hrdý, je fantastický projekt rozšírenia a modernizácie hvezdárne a planetária v Hlohovci. Bude to špička v Európe. Je to naša jediná hvezdáreň v kraji, preto som rád, že sa župa púšťa aj do takýchto inovatívnych projektov. Počíta sa s rozpočtom 10 miliónov eur z nových eurofondov.

Osobitne sa teším na realizáciu schváleného eurofondového projektu cyklistického prepojenia Šúroviec a Siladíc v rámci Vážskej cyklomagistrály, ktoré sa plánuje realizovať v budúcom roku.

Zdroj: Archív Jozefa Viskupiča

Ako sa vám spolupracovalo v zastupiteľstve a so županom Viskupičom?

Myslím, že odpoveďou na túto otázku sú práve tie výsledky a zámery, o ktorých som hovoril. Župa ešte nikdy nebola taká aktívna a myslím, že pokiaľ uspejeme vo voľbách, ľudia pocítia konkrétne zlepšenia ešte viac. Chceme pokračovať v spolupráci v prospech rozvoja kraja a zlepšovania služieb pre obyvateľov.

Zdroj: Archív Jozefa Viskupiča

Nedalo sa nevšimnúť, že sa vyjadrujete aj k iným kandidátom na župana, najmä k pánovi Červenkovi. Prečo?

Už to prekročilo hranice únosnosti. Jeho kampaň je postavená výhradne na útokoch voči súčasnému županovi, a to mi už príde cez čiaru. A pritom on sám vôbec nič neponúkol. Nemá program ani víziu. Len okydáva súčasné vedenie. Hovorí, že je nezávislý, ale pritom ho podporuje Hlas-SD. Všetci sme videli, ako stál vedľa Petra Pellegriniho na námestí v Trnave pri oznámení tohto spojenia a spolu sa ukázali na rekonštruovanom moste. To nie je všetko, veď on kandiduje zároveň aj na starostu obce. Tam dokonca kandiduje za inú politickú stranu. To je nezávislosť? Nehovoriac o tom, že od jari je jeho podobizeň propagovaná rôznymi profilmi na sociálnych sieťach a na letákoch, billboardoch, plachtách na plotoch a city lightoch po celom kraji. To nie sú lacné záležitosti a z transparentného účtu sa veľa nedozvieme. Azda len to, že kandidáta podporujú staré známe mená spojené s bývalým županom.

Čo ma ale zaráža ešte viac je to, že je nekompetentný. Hovorí o veľkom dlhu župy, ktorý sa v skutočnosti podarilo výrazne znížiť práve županovi Viskupičovi. Konkrétne zo 47 % na 33 %. Že je župa v dobrej finančnej kondícii napriek kríze, vyplýva aj z nedávno zverejneného hodnotenia nezávislého INEKO, ktoré posunulo TTSK na 2. miesto vo finančnom zdraví v kategórii samosprávnych krajov.

Zároveň pri dodržaní jeho matematiky, on sám je starostom obce, ktorá je zadlžená na 173 %. Veď to je absurdné. Zavádza o dlhu a opakovane klame o projektoch župy. Naváža sa do nás za opravu mosta v Hlohovci či vo Veselom, ktorý je mimochodom už medzitým vybudovaný nanovo. Čo vlastne chce povedať? Že on by tie mosty nechal tak a neopravoval ich? Začal by riešiť ich opravu, až keď spadnú a spôsobia tragédiu? To má byť ponuka pre obyvateľov nášho kraja? Dúfam, že ľudia aspoň niektoré z týchto vecí vidia, uvedomujú si ich a nenaletia im.

Patrik Voltmann má 49 rokov, je projektant a býva v Hlohovci. Kandiduje za poslanca Zastupiteľstva TTSK vo volebnom obvode Hlohovec s číslom 19 za koalíciu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), Zmena zdola, Sloboda a solidarita, Kresťanskodemo­kratické hnutie, SPOLU – občianska demokracia, Šanca, ODS – Občianski demokrati Slovenska, Za ľudí, Sme rodina a Občianska konzervatívna strana.

Kandiduje tiež za poslanca Mestského zastupiteľstva v Hlohovci vo volebnom obvode číslo 6 s číslom 8 za stanu Sloboda a Solidarita.

Objednávateľ: OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA
Zámocká 6873/14
811 01 Bratislava
IČO: 42287511  
Dodávateľ: Citadela, spol. s r.o.
Kladnianska 20
821 05 Bratislava IČO: 35709227

Zdroj: Archív Jozefa Viskupiča
Zdroj: OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM