Správy

30 rokov Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity: Inaugurovali jej staronového dekana

V Trnave inaugurovali staronového dekana Filozofickej fakulty TU Erika Hrnčiarika. Staronový dekan vyučuje na univerzite od roku 2006.

Ilustračný obrázok k článku 30 rokov Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity: Inaugurovali jej staronového dekana
Zdroj: Trnavská univerzita

Na Filozofickej fakulte Trnavskej univerzity (TU) sa v utorok konala inaugurácia dekana Erika Hrnčiarika, ktorý sa ujal svojho druhého funkčného obdobia. Fakulta zároveň oslávila 30 rokov svojej existencie. Informoval o tom hovorca TU Matúš Demko.

Staronový dekan Hrnčiarik vyučuje na TU od roku 2006.

Prečítajte si tiež

Na katedre klasickej archeológie, kde pôsobí, sa venuje etruskému a rímskemu umeniu a architektúre. Je uznávaným odborníkom na kostenú industriu a rímske importy na Slovensku.

Na čo sa zameria?

V najbližších štyroch rokoch sa chce zamerať na dokončenie akreditačného procesu fakulty, otvoriť ďalšie študijné programy a získať oprávnenia habilitovať nových docentov a inaugurovať profesorov aj v ďalších študijných programoch.

Ako veľký balvan z minulého funkčného obdobia si nesiem nesplnený záväzok väčšej internacionalizácie fakulty či dôstojnejšieho a primeranejšieho finančného ohodnotenia jednotlivých pracovníkov,“ uviedol Hrnčiarik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM