Dominika Handzušová Hokej

Aj finále zvládli bez prehry: Gladiátori obhájili majstrovský titul!

Trnavský hokej po roku opäť oslavuje titul. Dorastenci v prvej lige dominovali a cez play-off prešli bez prehry. Zuby si brúsia na návrat do extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Aj finále zvládli bez prehry: Gladiátori obhájili majstrovský titul!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Po postupe cez Brezno čakali Trnavu vo finále Piešťany. Boli chvíle, kedy súper náš dorast predčil, no ten si hladkú výhru vziať nenechal.

Chyby v obrane a laxná koncovka

Sériu začali Trnavčania inkasovaným gólom po chybe. Nevyhli sa im ani v ďalších zápasoch a často mohli len ďakovať, že majú v bráne takú oporu, akou je Anton Ivanovič. Občas to škrípalo i vpredu, Gladiátori mohli streliť omnoho viac gólov. Vychádzalo im zachytávanie pukov a vysunutie do únikov, no tieto neskončili vždy gólovou radosťou. V prvom zápase napríklad v druhej tretine šli do prečíslenia Trnavčania hneď päťkrát po sebe. Upokojujúci gól, ktorý by za stavu 2:1 padol vhod, však z nich nestrelili. Napriek tejto smole sa ale netrápili úplne, v dvoch zápasoch predsa strelili päť a v treťom štyri góly.

Ostáva už len druhý krok

Po roku teda Trnavčania opäť dominovali v základnej časti a napokon prešli hladko aj cez play-off a tešia sa zo zlata. Čaká ich ďalší náročný krok. Gladiátori v závere sezóny všetko podriadili tomu, aby dorast posunuli späť do extraligy. „Sme veľmi radi, že sme aj finále play-off prešli na tri zápasy, máme dostatok času si oddýchnuť a čo najlepšie sa pripraviť na vrchol sezóny,“ vyjadril sa po sérii tréner dorastu Jozef Fabian. Spoločnú veľkú oslavu zisku titulu si tak jeho zverenci odložia. Veria, že po sezóne budú mať na radosť ešte väčší dôvod.

Cesta k zlatu

  • základná časť: Trnava 40 výhier, 4 prehry, skóre 281:97 (najviac strelených i najmenej inkasovaných gólov v lige), 120 bodov
  • semifinále: Trnava – Brezno 3:0 na zápasy (7:2, 12:1 a 5:4)
  • finále: Trnava – Piešťany 3:0 na zápasy (5:1, 4:3 a 5:2)
Finále prvej ligy dorastu medzi Trnavou a Piešťanmi
31
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM