Rôzne Správy

Ako vzniká legendárne liečivé bahno? Kúpele ukazujú jeho prípravu, FOTO a VIDEO

Kúpele počas komentovaných prehliadok predstavia proces výroby piešťanského bahna i to, odkiaľ čerpajú termálnu minerálnu vodu.

Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou tohtoročného otvorenia Letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch bude prvýkrát aj možnosť nazrieť do kuchyne výroby piešťanského bahna. Slovenské liečebné kúpele Piešťany (SLKP), a. s., otvoria svoje zázemie pre verejnosť, ktorá si bude môcť pozrieť, čo všetko sa deje, kým sa kúpeľný hosť môže dať zabaliť do bahenného zábalu.

„Počas komentovaných prehliadok v nedeľu 2. júna od 13.00 do 16.00 h ukážeme našu technickú časť,“ povedala pre TASR Mária Michalčíková z oddelenia marketingu SLKP.

Návštevníci uvidia miesto ťažby, dozvedia, kde sa bahno pripravuje, prečo je unikátne a klientmi z celého sveta vyhľadávané, pozrú si tiež, odkiaľ kúpele čerpajú termálnu minerálnu vodu, cestu, ktorou prejde až ku zákazníkom.

Sprievodcovia porozprávajú, ako sa vyvíjali terapie, prečo majú SLKP bahnisko. „Piešťanské bahno je obmedzený prírodný zdroj, preto sa k nemu správame veľmi šetrne, používame technológiu, aby sme mohli vyťažiť z neho maximum účinku,“ dodala Michalčíková.

Zraz záujemcov je každú celú hodinu pri soche Barlolámača na Kolonádovom moste. „Nakoľko je však kapacita obmedzená, je potrebné vopred sa prihlásiť cez formulár, ktorý záujemcovia nájdu na: http://bit.ly/OLKS2019,“ dodala Michalčíková.

Proces výroby piešťanského bahna
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM