Monika Hanigovská Rôzne

HLASUJTE za to svoje naj: Ktoré nárečové slovo bude v Trnave najobľúbenejšie?

A je to tu! Doslovne nám dorazili kopy návrhov k naj nárečovému slovu nášho mesta. Ktoré sa stane kráľom alebo kráľovnou nášho slovníka? Zahlasujte!

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE za to svoje naj: Ktoré nárečové slovo bude v Trnave najobľúbenejšie?
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Pred nedávnom sme sa pustili do pátrania po najobľúbenejšom nárečovom slove Malého Ríma. Podali ste nám pomocnú ruku, vďaka ktorej prišli doslovne do redakcie kopy návrhov, ktoré rýchlo pribúdali, rovno pod článkom na facebooku Trnava24, ale vaše srdcovky prichádzali v rôznych slovných podobách aj cez redakčný email a Instagram Trnava24.

Okrem nárečových slovíčok, ste nám zaslali aj niekoľko zaujímavých fráz, slovných spojení či dokonca celých viet. Pretože hľadáme najobľúbenejšie slovíčko, do ankety sme nezaradili návrhy mimo slov. Určite sa však k nim vrátime. Podeliť s niekoľkými sme sa už stihli v článku s názvom Trnavské hlášky, ktoré vyčaria úsmev: Takéto príhody vznikajú len u nás!

Slovíčok bolo toľko, že vzišla postupujúca dvadsaťpäťka. Kto však bude víťaz? Trnavčania, teraz je všetko vo vašich rukách. Rozhodnite o slovíčku, ktoré sa stane kráľom, či kráľovnou nášho slovníka. Hlasovať môžete do 11. septembra do 12:00 hod.

Upozornenie: Článok nemá odborný charakter, nárečové slová sú napísané poväčšine foneticky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM