Júlia Vargová Samospráva

Arboria bike sa zmení na Trnavský bikesharing: Mesto hľadá nových partnerov

Zdielané bicykle menia svoj názov. Mesto vyhlasuje výzvu na sponzoring a otvára projekt pre ďalších partnerov.

Ilustračný obrázok k článku Arboria bike sa zmení na Trnavský bikesharing: Mesto hľadá nových partnerov
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Ako informuje mesto, na Arboria bike-och po piatich mesiacoch ostrej prevádzky jazdí už viac než 1 800 používateľov, pričom podľa júlových štatistík spravia priemerne zhruba 600 výpožičiek den­ne.

„Sme prvá samospráva na Slovensku, ktorá týmto spôsobom oslovuje komerčnú sféru i verejnosť s ponukou spolupráce. Vyskúšali sme si to už pred pár mesiacmi pri projekte miniTrnava, kde sme vďaka výzve na sponzoring získali hneď niekoľko partnerov, čím sme ušetrili časť financií z mestského rozpočtu. Veríme, že táto príležitosť osloví firmy a možno aj jednotlivcov, pretože mestské elektrobicykle sú už dnes veľmi dobre známe, majú pozitívny imidž a participácia na zvyšovaní ich počtu bude aj známkou prestíže,“ hovorí primátor Trnavy Peter Bročka.

Práve príkladná spolupráca mesta a developera stála za zrodom zdieľaných bicyklov v Trnave.

Prvých päťdesiat bicyklov mestu darovala spoločnosť Lucron, teraz by samospráva rada získala nových partnerov. Vyhlásila výzvu na predloženie sponzorských ponúk. V meste by tak v rámci spolupráce mohli pribudnúť nové elektrobicykle či náhradné diely s príslušenstvom.

„Spoločnosť Lucron a Mesto Trnava sa dohodli na rebrandingu Arboria bike na Trnavský bikesharing, aby sa mohol príchodom nových partnerov zvýšiť počet elektrobicyklov a ich používateľov. Pre Lucron je podpora komunít a mesta kľúčová, preto vítame otvorenie projektu aj pre iných sponzorov. Naďalej chceme aktívne participovať na jeho podpore. V najbližšom období plánujeme do bikesharingu investovať približne 40 000 eur,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Peter Kavecký.

Foto: ilustračné

Trnavský bikesharing
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM