Kultúra

Areál bývalého cukrovaru ožije: Na nevyužívanej ploche vznikne oddychový priestor

K verejným odpočinkovým zónam v Trnave sa čoskoro pripojí ďalšia. Doposiaľ verejnosti neznámy dvor pri bývalej cukrovarskej vile na Šrobárovej ulici sa zmení vďaka dobrovoľníkom a prostriedkom z dvoch grantových schém na relaxačný priestor s názvom Cukrovar Point.

Ilustračný obrázok k článku Areál bývalého cukrovaru ožije: Na nevyužívanej ploche vznikne oddychový priestor
6
Galéria
Zdroj: TASR

Občianske združenie (OZ) Lifestarter ho plánuje už v stredu 26. júna začať svojpomocne upravovať na oddychové miesto s možnosťou konania menších podujatí.

„Ide o zatrávnenú plochu v areáli trnavského cukrovaru, zhruba 180 m2, ktorá sa nevyužíva,“ uviedol za OZ Michal Koricina. Ich zámerom je miesto revitalizovať, aby mohlo slúžiť zamestnancom okolitých prevádzok ako neformálny oddychový priestor a príležitostne tam usporiadať menšie podujatia pre verejnosť – večerné prednášky, diskusie so zaujímavými ľuďmi, rôzne networkingové stretnutia alebo iný príležitostný kultúrny program.

„V rámci projektu upravíme terén, vysadíme zeleň, zakúpime sedenie a priestor celkovo esteticky obnovíme. Peniaze na projekt poskytla Nadácia DM Drogerie Markt, okrem finančnej podpory nám prídu zamestnanci trnavskej prevádzky pomôcť aj s prácami. Podporu sme získali aj od Nadácie COOP Jednota, v hlasovaní počas mája v obchodoch nám kupujúci odovzdali najviac žetónov,“ doplnil Koricina.

Podľa Koricinových slov vedenie United Industries, a.s., ktorá je vlastníkom areálu bývalého cukrovaru, sa tento nápad aktivistov páči a podporuje ho. Označený vchod do oddychovej zóny bude zo Šrobárovej č. 6, verejnosti bude prístupná od 8.00 do 18.00 h a počas večerných podujatí.

Foto: ilustračné

Založil jeden z najväčších cukrovarov: Teraz mu odhalili pamätnú tabuľu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM